Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli sporculara beslenme ve postür eğitimi

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Mediclup Sağlıklı Yaşam ve Ağrı Merkezi Diyarbakır Kliniği, milli tekvandocular ile ailelerine beslenme ve postür eğitimi verdi.

        Sporcuları klinikte ağırlayan Mediclup Sağlıklı Yaşam ve Ağrı Merkezi yöneticileri, sporculara nasıl beslenmeleri ve vücut kompozisyonlarının nasl olması gerektiğini anlattı. Merkezin Sağlık Kurulu Başkanı Fizyoterapist Veysel Kaşdaş, günümüzde sportif başarının sadece eskisi gibi yetenekten oluşmadığını belirterek, sistemli ve bilimsel çalışmaların başarıda büyük etkisinin olduğunu ifade etti. Özellikle doğru beslenme ve bilimsel verilere dayandırılan antrenman programlarıyla orta seviye bir sporcunun bile kısa vadede sportif başarılar elde edebileceğine dikkat çeken Kaşdaş, bu konuda Diyarbakır'daki sporculara ellerinden geldiği kadar destek vermeye hazır olduklarını anlattı.

        Diyetisyen Ruken Cengiz ise sporcuların günlük alması gereken kalori karbonhidrat yağ ve protein gibi besin maddelerinin nasıl hesaplanması gerektiğini anlattı. Sporcu beslenmesinin diğer beslenme şekilleri gibi kişiye özgün olması gerektiğini vurgulayan Cengiz, sporcuların imkansızlıklarından dolayı kendi başlarına beslenme modeli çıkarmalarının kariyerleri açısından riskli olabileceğini belirtti.

        (İHA-MP-Y)

        27.02.2017 11:18:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler