Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Abdulrezak Dağına zirve tırmanışı

        (Fotoğraflı)

        Mimar Kaya

        HAKKARİ (İHA) - Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç başkanlığındaki bir grup dağcı, kış programı çerçevesinde 3270 rakımlı Abdulrezak Dağına zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

        TDF kış programı kapsamında Hakkarili 6 dağcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla tahsis edilen minibüsle Geçimli köyüne hareket ederek, buradaki dağ evinde ateş yakarak kamp kurdular. Ertesi gün erken saatlerde hazırlık yapan 6 dağcı, köyün kuzeyinde bulunan 3270 rakımlı Abdulrezak Dağına tırmanışa geçtiler. Oldukça zorlu parkurlardan geçen dağcılar, altı saatte zirveye ulaşmayı başardılar.

        Zirvede yaklaşık bir saat kalan dağcılar, zirve defterini imzaladıktan sonra tırmanış esnasında kullandıkları sarp kayalık bölgeden kurtulup, ayrı bir parkurdan inişe geçerek toplam dokuz saatte faaliyeti sonlandırarak akşam geç saatlerde merkeze ulaşmayı başardılar.

        TDF Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, bu kış yapmış oldukları dördüncü tırmanışı başarıyla bitirdiklerini belirterek, fırsat buldukça bu tırmanışları yapmaya devam edeceklerini söyledi. Ertunç, "Benimle beraber zirveye kadar tırmanış yapan başta H. Ramazan Akbaş ve avukat Turgut Besi, Yücel Işık, Hüseyin Kurt ve Süleyman Demirci'ye göstermiş oldukları yüksek performanslarından dolayı teşekkür eder, yürekten kutlarım" diye konuştu.

        Bursalı tecrübeli dağcı Yücel Işık ise, daha evvel Ağrı gibi birçok dağa tırmandığını belirterek, hiçbirinin Abdulrezak Dağı tırmanışı kadar zor olmadığını söyledi.

        Diğer dağcılarda, çok dik ve kayalık parkura sahip olan Abdulrezak Dağının zahmetli olduğu kadar keyifli olduğunu, bundan sonra yapılacak tüm faaliyetlere katılacaklarını ifade ettiler.

        (MK-MSA-Y)

        27.02.2017 12:04:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler