Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bizce Yağ, "Gulfood 2017 Gıda Fuarı"da yoğun ilgi

        - Bizce Yağ CEO'su Kadooğlu:

        - "Dubai bizim için önemli bir fuar, sadece Ortadoğu değil dünyanın bir çok bölgesinden gelen alıcılarla buluşma şansımız var"

        - "Dünyanın birçok ülkesinden fuara katılanlarla ilişkilerimizi geliştirdiğimiz gibi yeni bağlantılarla ilgili görüşmeleri de yapıyoruz"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Türkiye'nin yağ sektöründeki en önemli markalarından Bizce Yağ, dünya gıda pazarında var olan payını daha da artırmak için dünyanın önemli gıda organizasyonların biri olarak gösterilen "Gulfood 2017 Gıda Fuarı"na katıldı.

        Fuarın ilgi gösterilen stantlarından biri olan Bizce Yağ, farklı ülkelerden katılımcılara markaları ve Türk yağ sektörünü anlattı. Yeni bağlantıların da yapıldığı fuarda, doğudan batıya birçok ülkeden katılımcının ilgi odağı olan Bizce Yağ standında, hem Bizce Yağ markası hem de Türk yağ sektörü hakkında geniş bilgiler aktarılıyor. Bitkisel yağlar alanında Türkiye'nin en saygın markaları arasında yer alan Bizce Yağ 2017 yılında ihracat atağı yapmayı planlarken "Dubai Gulfood 2017 Gıda Fuarı"nda da en fazla ziyaretçi kabul eden firmalar arasındaki yerini aldı.

        Bizce Yağ CEO'su Celal Kadooğlu, yaptığı açıklamada, marka olarak iç piyasadan daha fazla yurt dışı pazarlara çalıştıklarını söyledi. Bu anlamda fuarın da kendileri için çok önemli olduğunu belirten Kadooğlu, fuar vesilesiyle hem hali hazırdaki müşterileriyle görüşme imkanı bulduklarını hem de yeni bağlantılar kurduklarını ifade etti. İhracat yaptıkları ülkesi sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Kadooğlu, bu gibi fuarların da hedeflerini artırmalarında etkili olduğuna dikkati çekti.

        Fuarın verimli geçtiğini anlatan Kadooğlu, "Gulfood 2017 Fuarı"nda etkili olduklarını ve stantlarının da ilgi gördüğünü vurguladı. Pazarlarına da değinen Kadooğlu, Ortadoğu ülkelerindeki Bizce Yağ tüketiminin istenilen noktada olduğunu ifade etti. Bu bölgede etkinliklerinin arttığını söyleyen Kadooğlu, AB ülkeleri, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde de daha etkin olmak için çalıştıklarını dile getirdi. Bizce Yağ modern tesislerinde ay çiçek yağı, mısır yağı ve margarin üretimi yaptıklarını anlatan Kadooğlu, günlük üretim kapasitelerinin de 600 ton olduğunu belirterek, aylık üretim kapasitelerinin ise 18 bin ton olduğunu ifade etti. Kadooğlu, "Dubai bizim için olumlu bir fuar oldu. Dünyanın birçok ülkesinden fuara katılanlarla ilişkilerimizi geliştirdiğimiz gibi yeni bağlantılarla ilgili görüşmeleri de yaptık. 2016 yılında gerek yurt içi pazar payımızı, gerekse yurt dışı pazar payımızı arttırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        (KU-SD-Y)

        27.02.2017 13:19:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler