Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarhan: "2017 bizim için yatırım yılı olacak"

        - Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, 2017'de daha çok yatırımlara dönük çalışmalar yapacaklarını belirterek, hizmet binasından kültür merkezine, amfi tiyatrodan gençlik merkezine, ikinci aktif yaşlanma merkezinden Taş Mektep'in restorasyonuna kadar birçok projeyi bu yıl içinde hayata geçireceklerini söyledi

        (Fotoğraflı)

        Kıymet Gökçe

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 2017'de daha çok yatırımlara dönük çalışmalar yapacaklarını belirterek, hizmet binasından kültür merkezine, amfi tiyatrodan gençlik merkezine, ikinci aktif yaşlanma merkezinden Taş Mektep'in restorasyonuna kadar birçok projeyi bu yıl içinde hayata geçireceklerini söyledi. Tarhan, "2017 bizim için yatırım yılı olacak" dedi.

        Mezitli Belediyesi, bu yıl yatırımlarda atağa kalkıyor. Bir bölümü 2017'nin başlarında başlayan, bir bölümü de en kısa sürede başlayacak birçok yatırım projesini yıl sonuna kadar tamamlayarak halkın hizmetine sunacak olan Mezitli Belediyesi, 2018 yılında da Mutlu Yaşam Köyü başta olmak üzere farklı projelerle hizmetine devam edecek

        "2017 bizim için yatırım yılı olacak"

        Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, bu yıl ve 2018'de gerçekleştirecekleri yatırımlara ilişkin İHA muhabirine açıklama yaptı. Göreve geldikleri andan itibaren öncelikle kadınları, üreticileri, sosyal projeleri, sanatı ve kültürü daha ağırlıklı olarak ele aldıklarını dile getiren Tarhan, bu alanlardaki çalışmalarının devam ettiğini, ancak 2017'yi yatırım yılı olarak düşündüklerini söyledi. "2017 bizim için yatırım yılı olacak, biraz daha yatırıma dönük çalışmalar yapacağız" diyen Tarhan, bu projelerin bir kısmının başladığını, bir kısmının da yıl içerisinde başlayacağını ifade etti.

        2017'nin ilk yatırımına amfi tiyatro yapımıyla başladıklarını bildiren Tarhan, "600 ile bin kişi arasında kapasitesi olan bir amfi tiyatro yapıyoruz. Soli Kavşağı'nın kuzeyinde inşaatına bu yıl başında başlandı. Şu anda inşaat devam ediyor. Temmuz sonunda bitirilmesi öngörülüyor, çünkü ihale o şekilde yapıldı" diye konuştu.

        "Taş Mektep'in restorasyonunu tamamlayarak Cumhuriyet Bayramı'na yetiştireceğiz"

        Esenbağlar Mahallesi'nde Cumhuriyet ile yaşıt olan ve yıllardır boş bulunan Cumhuriyet İlkokulu'nu da restore edeceklerini kaydeden Tarhan, "Halk arasında 'Taş Mektep' olarak bilinen okulumuzun restorasyonu için gerekli kurul kararları alındı, ödenekleri temin edildi ve 14 Şubat tarihinde ihalesi yapıldı. Çaba harcayacağız ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyet ile beraber kurulan fakat sonra kapatılan bu okulu tekrar restore edilmiş şekliyle halkın hizmetine sunacağız. Okulumuzu, bir yönüyle sanat ya da kültür müzesi, bir yönüyle de 5,5 dönümlük boş bir arazisinde peyzaj düzenlemesi yaparak halkımızın kullanımına açacağız" ifadelerini kullandı.

        Sayıları her geçen gün artan gönüllü evlerinin yapımına da devam ettiklerini vurgulayan Tarhan, son olarak Davultepe'de yapımını tamamladıkları 75. Yıl Gönüllü Evi'nin yarın açılışını yapacakları bilgisini verdi. Akdeniz Mahallesi'nde, aynı zamanda taziye evi de olacak bir gönüllü evinin yapımının da devam ettiğini ve bir hafta-10 gün içerisinde bitirileceğini belirten Tarhan, "Gönüllü evlerimiz oldukça başarılı. Çok sayıda öğrenciye burs veren gönüllü evlerimiz var. Bu gönüllü evlerimizdeki gönüllülerin yüzde 80-90'ını kadınlardan oluşuyor. Gönüllü çalışmak çok zor bir olay. Türkiye'de zorlanan bir konuyu biz burada başarmaya çalışıyoruz. Hiç kimseye hiçbir destek vermeden, sadece fiziki mekan yarattık onlara. Ama onlar kendi imkanlarıyla el emekleriyle ürettiklerini satarak para kazanıyorlar ve burs olarak da çocuklarımıza döndürüyorlar. Daha ziyade de kız öğrencilerimize. En son gönüllülerimiz turunç reçeli yapıp sattılar ve öğrenciye burs olarak döndü. Bunlar çok güzel, özden, içten yapılan çalışmalar. Ayrıca gönüllü evlerinde kültürel çalışmalar var. Kitaplıklar yaptık oralarda ve kitap okuma saati düzenleniyor" şeklinde konuştu.

        "Bu yıl içinde ikinci Aktif Yaşlanma Merkezi'ni yapacağız"

        Mezitli'ye bir Aktif Yaşlanma Merkezi kazandırdıklarını ve geçen günlerde Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile birlikte merkezin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Tarhan, şöyle devam etti: "Bu merkezimiz faaliyete geçti. İkinci Aktif Yaşlanma Merkezi için de projemiz hazır. Almanya Berlin'de kardeş şehrimizden bir mali destek alarak ikinci Aktif Yaşlanma Merkezini de yine bu yıl içerisinde yapacağız."

        "Mutlu Yaşam Köyü projemizi 2018 içinde bitirmeyi hedefliyoruz"

        Tüm bu projelerin hepsini 2017 yılında bitireceklerinin altını çizen Tarhan, 2018 yılında da yeni projelere imza atacaklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde Mutlu Yaşam Köyü'nün proje çalışmasına başlayacaklarını ifade eden Tarhan, şunları söyledi: "Bu projemizle ilgili daha önce Mersin Üniversitesi ile de bir ön çalışma yapmıştık. Davultepe ve Tece arasında 18 dönümlük bir alana Yaşam Köyü projemiz de olacak. Onu da bu yılın sonuna doğru ihalesini yapıp, 2018'in içerisinde de bitirmeyi hedefliyoruz. Diğer taraftan Mezitli Deresi'nin bir bölümünün ıslahı için Devlet Su İşleri ile görüşüldü. Onlar ihalesini yapacaklarını ifade ettiler. Yine 2018 içinde düşündüklerimizden, Mezitli Deresi'nin de hiç olmazsa denizle birleştiği noktasını halkın daha çok kullanımına açık hale getirmeyi düşünüyoruz."

        "Mezitli'ye ilk defa küçük de olsa bir balık pazarı kazandıracağız"

        Mezitli Deresi üzerindeki iki köprüden birinin Kadın Üretici Pazarı olarak kullanıldığını belirten Tarhan, "Diğer köprüyü de projelendirdik, Mezitli'ye ilk defa çok küçük çapta da olsa bir balık pazarı kazandıracağız. Ama bu balık pazarında ihaleyle sadece doğrudan denize gidip balık avlayan balıkçılar olacak. Yani aracı kimseler olmayacak orada, denizden balığı tutup getiren balıkçıların satış yapabileceği bir yer olacak. Dere üzerinde güzel bir mekan olacağını zannediyorum. İlk kez Mezitli'de küçük de olsa böyle bir balık pazarımız olacak. Vatandaşlar gidip balıklarını oradan alacak. Bunu hemen en kısa sürede yapacağız ve 2-3 ay içerisinde tamamlayacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

        (KYM-Y)

        27.02.2017 13:30:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler