Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarsus Belediyesi kıyaslama ekibi olumlu izlenimlerle döndü

        (Fotoğraflı)

        Ersoy Yalçın

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi kıyaslama ekibi, İspanya'dan olumlu izlenimlerle döndü.

        Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam başkanlığında, Kalite Yönetim Temsilcisi Ender Horata, Kalite Yönetim Koordinatörü Hakan Kumdereli, Ruhsat ve Denetim Müdürü Derya Akşanlı ve Muhtarlık İşleri Müdürü Cengiz Kara'dan oluşan kıyaslama ekibi İspanya'nın Madrid Bölgesi Alcobendas Yerel Yönetimine ziyarette bulundu.

        2016 yılında Avrupa Mükemmellikte Finalist Ödülü aldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Belediyesi olarak 2017 yılında Avrupa Mükemmellik Ödülü'ne yeniden başvuru yaptıklarını ve iyi uygulamaları yerinde görme ve öğrenme faaliyetleri ile sürekli iyileştirme yapmak amacıyla kıyaslama ziyareti gerçekleştirdiklerini bildirdi.

        Başkan Can, "2016 yılı Avrupa Mükemmellik Ödülü Başvurusu sonucunda, kurumumuzu değerlendiren Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından görevlendirilen ve 2016 yılında kurumumuzu değerlendiren uzman ekip tarafından tespit edilen ve Geri Bildirim raporunda, 'yaklaşım ve iş sonuçlarımızın Avrupa'da başarılı olmuş bir kuruluş ile kıyaslama gerektiği' konusunda bildirim alınmıştı. Bu doğrultuda, 2016 yılı Avrupa Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazanan, İspanya'nın Madrid özerk bölgesi, Alcobendas Yerel Yönetimi ile 20-26 Şubat 2017 tarihleri arasında Kıyaslama Ziyareti yapılması ve bu çerçevede iyi uygulamaların yerinde görülmesi, bilgi alış verişinde bulunulması için Belediyemizden bir ekip gönderdik. Oldukça verimli geçen kıyaslama ziyaretinin ardından ekibimiz şehrimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek ilçemize dönmüşlerdir" dedi.

        Kıyaslama ekibi, Tarsus Belediyesi çalışmalarını anlatırken, Alcobendas Yerel Yönetiminin çalışmalarını ve iyi uygulamalarını da yerinde inceledi. Bu inceleme ve öğrenme faaliyeti sonucunda bir dizi iyileştirme faaliyeti yapılarak; tüm paydaşların öncelikle vatandaşların memnuniyetinin arttırılması hedeflenmiştir. Sürekli daha iyisini yapmak hedefindeki belediyemiz, Tarsus'un tanıtımına, imaj ve itibarını arttırılmasına önem vermektedir.

        (ERY-Y)

        27.02.2017 13:47:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler