Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sabahattin Ali doğum gününde belgeselle anıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Türk edebiyatının usta şair ve yazarı Sabahattin Ali, 110'uncu doğum gününde "Sabah Yıldızı Sabahattin Ali" isimli belgesel film gösterimiyle Maltepe'de anıldı. Yapım ve yönetmenliğini Metin Avdaç'ın yaptığı belgeselde Sabahattin Ali'nin yaşamı anlatıldı.

        Türk edebiyatının usta şair ve yazarı Sabahattin Ali, 110'uncu doğum gününde Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde "Sabah Yıldızı Sabahattin Ali" isimli belgesel film gösterimiyle anıldı. Cumhuriyet döneminin ilk yıllarındaki gerçekçi edebiyat akımının öncülüğünü yapan ünlü yazarın siyasi görüşleri nedeniyle zorluklarla ve mücadeleyle geçen 41 yıllık yaşamı izleyiciyle paylaşıldı. Uzun bir araştırma sürecinin ardından yapımı tamamlanan belgeselde, yazarın edebi-politik yaklaşımı mercek altına alındı. Belgeselde Sabahattin Ali'nin dillerden düşmeyen şiirlerine ve şarkılarına da yer verildi. Sadık Gürbüz, Ahmet Kaya ve Kerem Güney'in seslendirdiği şarkılar izleyiciyle buluştu.

        Belgesel film gösteriminin ardından yönetmeni Metin Avdaç'la söyleşi yapıldı. Avdaç, bu belgeselin Sabahattin Ali hakkında Türkiye'de yapılmış tek yapım olduğunu ifade ederek, izleyiciler ile buluşturan Maltepe Belediyesine teşekkür etti. İzleyicilerin de sorularını yanıtlayan Avdaç, elektrik teknisyeni olduğunu, sinema merakının fotoğraf sanatına ilgi duymasının ardından geliştiğini söyledi.

        (ÖY-CC-Y)

        27.02.2017 14:10:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler