Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP'den Ortaca'da referandum toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Cihat Cura

        MUĞLA (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortaca İlçe Başkanlığı, Muğla milletvekillerinin katılımıyla referandum gündemli toplantı düzenledi.

        Ortaca Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantıda referandum süreci değerlendirildi. Anayasa değişikliği teklifine neden "Hayır" denildiği anlatıldı.

        Ülkenin çok önemli bir kararın arifesinde olduğunu dile getiren CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya; "16 Nisanda memleketin geleceğini belirlemek için oy kullanacağız. Ya tek adamın ihtirasına kurban edilmiş bir memleket yada oylarına sahip çıkarak, kuracağımız ortak bir gelecek. Bu memleketin geleceğinde emeğimiz, geleceğinde hakkımız var. Bu gelecek bugün içinde yaşadığımız kan ve gözyaşının, kaosun sorumlusu olanlara emanet edilemez" diye konuştu.

        Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, "eğer referandumdan evet çıkarsa, meclis yok sayılacak ve bir adam istediği kanunu çıkaracak. Bir daha seçim umudumuz belki kalmayacak. Türkiye'nin sağ duyulu demokrat insanlarının ülkemiz adına bu kaygıyı duyduklarını ve hep beraber hayır safında mücadele ettiklerini görüyorum" şeklinde konuştu.

        Referandum sürecinde üsluplarını çok iyi kullanmaları gerektiğini aktaran Karaçelik, "İnsanın birçok sorunu olur ama insanın birinci sorunu ekmektir. İnsanlar evlerine ekmek götürme derdindedir. İkinci sorunumuz güvenliktir. Huzur içinde yaşayalım isteriz. Üçüncüsü ise fikirlerimizi rahatlıkla ifade edebilmeyi isteriz. Başkanlık sistemi gelirse hangisi değişecek. Domates, narenciye paramı yapacak. Güvenliğimiz mi daha iyi olacak. Türkiye halkına hiçbir artı değer getirmeyecek. İnanıyorum ki Türkiye halkı da bu işten zaferle çıkacak. Türkiye hayır diyecek" ifadelerini kullandı.

        Toplantıya CHP Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 22. ve 23. Dönem CHP Milletvekili Dr.Ali Arslan, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, İl Başkanı Mürsel Alban, Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve partililer katıldı.

        (CC-MB-Y)

        27.02.2017 16:23:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler