Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ABD Adana konsolosu Linde Stuart Specht, GSO Başkanı Adil Konukoğlu'nu ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Gaziantep Sanayi Odası'na GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ziyarette bulundu.

        Konsolos Specht, Adana Konsolosluğu Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü Joanna Schenke ile birlikte GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nu makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Şehrin ekonomisi ve yürüttükleri sanayi projeleri hakkında bilgi veren GSO Başkanı Konukoğlu, Türkiye'nin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden birisi olan Gaziantep'in 2016 yılında 6 milyar 258 milyon dolarlık ihracat yaptığını, ülke genelinde en fazla ihracat yapan beşinci şehir konumunda bulunduğunu söyledi. ABD'nin, Gaziantep'in ihracatında ikinci sıraya yükseldiğini ve geçen yıl yüzde 54 artışla 466 milyon 881 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini bildiren Konukoğlu, ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.

        Gaziantep'in özel sektör yatırımlarıyla büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Konukoğlu, ayrıca Polateli - Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini, bölgenin altyapı ve üst yapı çalışmalarını hızla tamamlayarak sanayiciye sunmayı hedeflediklerini anlattı. Konukoğlu, Gaziantep'in dünyanın en güvenilir şehirlerden birisi olduğunu da vurguladı. Konsolos Linda Stuart Specht de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        GSO Başkanı Konukoğlu, Konsolos Specht'e günün anısına bakırdan yöresel bir hediye takdim etti.

        (SD-Y)

        27.02.2017 16:47:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler