Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye, Hocalı Katliamının acısını unutmadı

        (Fotoğraflı)

        Akif Yaman

        BARTIN (İHA) - Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) üyeleri İstanbul'da Hocalı Katliamının anıldığı "Hocalı: Asrın Soykırımı" başlıklı programa katıldı.

        Azerbaycan topraklarında Hocalı'da 25 yıl önce Ermeniler tarafından yapılan katliam Türkiye'de bir çok etkinlikle anılıyor. Bu kapsamda İstanbul'da "Hocalı: Asrın Soykırımı" başlıklı program düzenlendi.

        25-26 Şubat 1992'de Karabağ Savaşı sırasında Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Hocalı Sokırımı Kültür A.Ş ve İSTAD ın destekleri ile Topkaoı Türk dünyası evlerinde yapılan panel ve fotoğraf sergisi ile anıldı.

        Programda Hocalı katliamının bir "soykırım" olarak tanınması, işgal edilen Azerbaycan topraklarının ve savaş esirlerinin iade edilmesi ve bu amaçla başlatılan kampanyaya destek verilmesi istendi.

        Programa, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Yadulla Paşayev, İSTAD Genel Başkanı Sefer Karakoyunlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Allahverdiyev, Kâzım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Kültür A.Ş. İdari İşler Müdürü Salih Doğan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

        İstanbul Türkiye-Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) ile Kültür A.Ş.'nin işbirliğiyle hazırlanan programda önce, Hocalı katliamının anlatıldığı video gösterildi.

        (AY-RFK-Y)

        27.02.2017 17:48:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler