Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Acil sağlık ekiplerinin en büyük derdi asılsız ihbarlar

        (Fotoğraflı)

        Uğur Arslan

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçesinde yangın, iş kazası, doğal afet, kaza gibi hayat için saniyelerin önemli olduğu olaylara koşan 112 ekiplerinin en büyük derdi asılsız ihbarlar. Gelen telefonların yüzde 80'ninin asılsız olduğu öğrenilirken, 112 Hızır Acil ekipleri geçen yıl yaklaşık 250 bin nüfuslu Çerkezköy ve Kapaklı'da 13 bin 72 vakaya müdahale etti.

        Yetkililer, vatandaşlardan asılsız ihbar yapmamalarını isteyerek, "Onlar, bizler için gecesini gündüzüne katıp, en hızlı şekilde gelen ihbara yetişebilmek için çalışan sağlık emekçileri. Gelen ihbarla ambulansla yola çıkan 112 Hızır Acil Servisinde görevli doktor, ATT, paramedik ve şoförden oluşan 4 kişilik ekip, bir kaza anında, yangında ya da rahatsızlanan bir kişiye ilk müdahale eden kişiler. Zaman zaman kendini bilmezlerin saldırıları nedeniyle yaralanan 112 ekiplerinin en büyük derdi ise asılsız ihbarlar. 112 Komuta Merkezi'ne gelen telefonların yüzde 80'i, asılsız ihbar. Asılsız ihbarlarda bulunanlar hakkında yasal işlemler yapılıyor Çerkezköy'de 4, Kapaklı'da ise 2 ekip 24 saat süreyle mesai yapıyor" ifadelerini kullandı.

        Asılsız ihbarlarla boğuşan sağlık ekipleri, birçok canı da yaptığı ilk müdahale ile kurtarıyor. 2016 yılında 112 Hızır Acil Servisi ekipleri Çerkezköy'de 8 bin 232, Kapaklı'da ise 4 bin 840 olmak üzere 13 bin 72 vakaya müdahale ederken, Tekirdağ genelinde de 66 bin vakaya müdahale ederek en yakın sağlık merkezine ulaştırdı.

        (UA-MEF-Y)

        28.02.2017 09:29:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler