Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muhsin Ertuğrul Beşiktaş'ta anıldı

        - Usta isimler Muhsin Ertuğrul'u anlattı

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Türk tiyatrosunun duayen ismi Muhsin Ertuğrul, Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği 'Ustalara Saygı' programları kapsamında düzenlenen sempozyumla anıldı.

        Beşiktaş Belediyesi tarafından usta isimlerin anıldığı, 'Ustalara Saygı' programında yönetmen, oyuncu ve Modern Türk Tiyatrosu'nun kurucusu kabul edilen Muhsin Ertuğrul düzenlenen sempozyumla anıldı. Sempozyum Muhsin Ertuğrul adına yapılan belgesel gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından usta isimler duayen Ertuğrul'u sanatseverlere anlattı. Programa Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın eşi Özlem Hazinedar'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

        "Böyle bir akşamı herkesin paylaşması gerekiyor"

        Anma programının önemini dikkat çeken Leyla Pınar, "Çok önemli bir etkinlik, çünkü Türkiye'deki sahne sanatına, sinemaya, tiyatroya başlangıç sağlamış olan son derece önemli bir insanın anısını paylaşmış oluyoruz. Birçok sanatçı da burada onu anmak için yerini aldı. Bizim öğrencilerimiz de bu gece onun anısına yakışır biçimde burada olacaklar. Böyle bir akşamı herkesin paylaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

        Başarılı tiyatro yönetmeni Ahmet Levendoğlu, "Muhsin Ertuğrul dediğimizde çoğumuz biliyoruz ki o Çağdaş Türk Tiyatrosu'nun öncüsü, kurucusu hatta babası. Muhsin bey tiyatroda oyuncu olarak, öğretmen olarak tiyatro yazarı ve eğitmen olarak tam anlamıyla bir tiyatro insanı kimliğini ortaya koyan kişidir" dedi.

        (HB-HB-SÜ-Y)

        28.02.2017 09:32:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler