Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Referandum öncesi STK'lar bir arada

        ANKARA (İHA) - Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

        Programa AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, meclis üyeleri, ilçede faaliyet gösteren federasyon başkanları, dernek temsilcileri, muhtarlar, şehit aileleri ve gaziler katıldı. AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, programda yaptığı konuşmada "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 4 defa anayasa değişikliği oldu ve hepside askeri vesayetle oluşturuldu. İşte yeni Türkiye bu vesayet kurumlarından kurtulmadıkça istenen büyümeyi gerçekleştiremez. Bu yüzden 16 Nisan tarihi bir öneme sahip" dedi.

        "Bu süreç hepimizi ilgilendiriyor"

        Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, "Ülkemiz bir süreçten geçiyor ve bu süreç partisi, ideolojisi ne olursa olsun hepimizi ilgilendiriyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun hepimiz aynı gemideyiz. İşte bu toplantıyı da yapmamızın sebebi sizlerle bu süreci enine boyuna konuşmak" diye konuştu.

        "Büyük ölçekli belediye başkanlığına benzetiyorum"

        "Başkanlık sistemini büyük ölçekli belediye başkanlığına benzetiyorum" diyen Akgül, "Ayrıca başkanlık sistemi çerçevesinde Cumhurbaşkanının sorumlulukları artacak, bürokrasi azalacak, meclis çok daha işlevsel olarak çalışacak ve hizmetler çok daha hızlı yürütülecek" ifadelerini kaydetti.

        (BC-MK-Y)

        28.02.2017 10:11:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler