Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Personellere yeni şehitlik yönetmeliği anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa'da, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni Şehit Yönetmeliği ile ilgili toplantı düzenlendi.

        Milli Savunma Bakanlığının yazısı ile Bakanlar Kurulunca 3 Ekim 2016 tarihinde kararlaştırılan "Şehitlik Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Manisa Valiliği de, yeni yönetmelikle ilgili ilçe kaymakamları ve belediyelerin mezarlık birimleriyle toplantı düzenledi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Serpil Çakır, Bakım Onarım Şube Müdürü Gökhan Oğuz Kaya, Defin Hizmetleri Şube Müdürü Cevdet Üstündağ, ilçe kaymakamlık personelleri, Garnizon Komutanlığı personeli ve emniyet yetkilileri katıldı.

        Toplantıda yeni yönetmeliğin şehitlik yerlerinin tespiti, tescili, tahsisi, yönetimi, inşası, bakımı, onarımı, koruma işlemleri ve şehitliklere kimlerin defnedileceğine ilişkin usul ve esasların düzenlendiği belirtildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Serpil Çakır, "Bildiğiniz gibi Manisa artık büyükşehir oldu. Yeni kurulan bir daire başkanlığı olmamıza rağmen Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatlarıyla il genelindeki mezarlıklarda ve özellikle şehitliklerimizde özenli çalışmalar yürütüyoruz. Manisa Valiliğimizce düzenlenen yeni Şehitlik Yönetmeliği toplantısı da bizler için faydalı oldu. Şehitliklerimizde hassasiyet ve titizlikle çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu.

        (AY-

        28.02.2017 10:14:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler