Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arkun Barajı, Erzurum'un yarısından fazlasının elektrik ihtiyacını karşılıyor

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Çoruh'un altın bileziği Arkun Barajı ve HES, yıllık ortalama 792 milyon kilovatsaatlik enerji üretimiyle Erzurum'un yarısından fazlasının elektrik ihtiyacını karşılıyor.

        Türkiye'nin gelişmesiyle artan enerji ihtiyacını karşılamak için yenilenebilir ve çevreci enerji üretim şekli olan hidroelektrik enerji üretimine ağırlık veren DSİ, projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Enerji açığını bir an önce kapatmak için özel sektörün gücünden de faydalanan DSİ, bazı projeleri yap-işlet-devret modeliyle ekonomiye kazandırıyor. Bu çerçevede yapımı tamamlanan Arkun Barajı ve HES bütün hızıyla üretimini sürdürüyor.

        Arkun Barajı ve HES'in enerji maksatlı ve çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Yap işlet devret modeliyle tamamlanan bu projeye 2010 yılında başlanıldı ve 4 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. 244 MW Kurulu gücüne sahip olan santral 3 üniteden oluşuyor ve yıllık ortalama 792 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretme kapasitesine sahip bulunuyor" diye konuştu.

        HES projelerinin yenilenebilir ve çevreci projeler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Erzurum coğrafi şartları dolayısıyla bu tür projeler için uygun bir yer. Erzurum'a önemli katkılar sağlayan Arkun Barajı ve HES Yukarı Çoruh Havzasında bulunan Çoruh nehrinde inşa edildi. Buradan üretilen elektrik, enerji nakil hattı ile 25 km uzağa taşınıp Erzurum ilinin hattına bağlanıyor" açıklamasını yaptı.

        "Erzurum'un Yüzde 55'ine Enerji Sağlıyor"

        Arkun Barajı ve HES ile Erzurum'un elektrik enerji ihtiyacının yüzde 55'inin karşıladığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu " Bu proje ile yılda ortalama 792 milyon kilovatsaat elektrik üretimi ile 420 bin kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu konut, sanayi, resmi daire, çevre aydınlatması gibi bütün elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanabiliyor" dedi.

        (ÖB-ÖB-Y)

        28.02.2017 10:25:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler