Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaleiçi'nin Surları Restore ediliyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Kaleiçi surlarının ve Antalya'nın ilk elektrik santrali Tevfik Işık Santrali'nin restorasyonuna ilişkin protokol imzaladı.

        Valilikte gerçekleşen protokolün imza töreninde Vali Münir Karaloğlu, Kaleiçi'nin Antalya'nın çok önemli bir değeri olduğuna işaret etti. Karaloğlu, "Antalya'nın surları, Kaleiçi'ndeki tescilli kültür varlıklarımız toplumun ortak değeri. Bugün imzaladığımız protokol ile hem sur duvarlarının mülkiyeti Muratpaşa Belediyesi'nde olan kısmının Rölöve Anıtlar Müdürlüğüne, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devri ve restorasyonunun Bakanlık tarafından sağlanması, hem de Tevfik Işık Santral binasının belediyemiz ile yine Röleve Anıtlar Müdürlüğümüzün ortak protokolüyle restore edilmesi ve bittikten sonra kamu hizmetinde kullanılması amacıyla bir protokol yapıyoruz. Yapacağımız restorasyonlarla Kaleiçi'miz daha da güzelleşecek. Antalya'da bu noktada yapılacak daha çok iş var. Belediyelerimizle bu tür işbirliklerine her zaman hazırız. Hayırlı Uğurlu olsun" dedi.

        Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Kaleiçi'nde yapılması gereken çok iş olduğunu, surların restore edilmesi gerektiğini belirterek: "Valimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü Kaleiçi'ndeki surların restorasyonunun hepsini yapabileceğimiz bir işbirliği protokolüne imza atacağız. Ayrıca uhdemizde bulunan Antalya'nın ilk elektrik santralı Tevfik Işık Santrali'ni de birlikte restore edeceğiz" diye konuştu.

        Protokol imza töreninde Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram da hazır bulundu.

        (SÇ-SÇ-Y)

        28.02.2017 10:31:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler