Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Döşemealtı, Oryantring Şampiyonasına ev sahipliği yaptı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Uluslararası Antalya Oryantiring Günleri 2. Kademe Yarışları'nın bir ayağı da Döşemealtı İlçesi'nde yapıldı. Döşemealtı Belediyesi'nin ev sahipliğinde Ekşili Mahallesi'nde ki Ekşili Göleti çevresinde düzenlenen organizasyona 11 ülkeden iki bine yakın sporcu katıldı.

        Döşemealtı İlçesi, Uluslararası Antalya Oryantiring Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Ekşili Mahallesi'nde bulunan Ekşili Göleti çevresinde gerçekleştirilen Oryantiring şampiyonası sabah başlayıp öğleden sonra tamamlandı. Dereceye giren sporcular göl manzarası eşliğinde madalyalarını aldı. Sporcular 22 kategori de mücadele verirken Şampiyona da 45 hakem görev yaptı.

        Döşemealtı Belediyesi'nin katkılarıyla bu güne kadar ilk defa Döşemealtı ilçesinde yapılan Oryantiring şampiyonasına Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Akdeniz Ülkeleri Oryantring Birliği (COMOF) Başkanı Tatina Kalenderoğlu, Federasyon ve Birlik Yöneticileri, Türkiye, Sırbistan, İtalya ve Mısır ülkelerinin milli takım sporcuları ve antrenörleri katıldı.

        Türkiye Oryantiring Federasyonu bölgenin haritasını çıkardı

        İlk defa Uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yapan Döşemealtı İlçesi, parkurun uzunluğu ve çeşitliliği ile Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun envanterine girmeyi başardı. Titiz bir çalışma sonucu bölgenin haritası çıkartıldı. Bu sayede Ekşili Göleti ve çevresi yerli ve yabancı sporcuların antrenman yapabileceği bölge haline geldi.

        Oryantring Nedir

        Her türlü arazi şartlarında pusula ve harita yardımı ile hedef bulma skoru anlamına gelen Oryantiring, Amerikadan, Avrupa'ya dünyanın her yerinde milyonlarca sporcuyu bünyesinde bulunduran spor branşıdır.

        (SÇ-SÇ-Y)

        28.02.2017 10:34:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler