Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak'ta horoz dövüşü baskını

        (Fotoğraflı)

        Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - Uşak polisinin şehrin merkezinde "horoz dövüşü" yapılan bir mekana düzenlediği baskında 28 kişiye adli işlem yapıldı ve horozlara el konuldu.

        Edinilen bilgiye göre, Uşak merkez Kemalöz Mahallesi 6. Site Sokakta bir konutun bodrum katında horoz dövüşü yapıldığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine harekete geçen Ahlak ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliğine bağlı ekipler adrese baskın yaptı. Baskın esnasında konut girişindeki gözlemcinin "horozları kaçırın, polis geliyor" seslerinin duyulması üzerine konutta hareketli anlar yaşandı.

        Polis binanın girişinde önlem alırken, içeride yapılan inceleme ve aramalarda horoz dövüşü için hazırlanmış özel ring, ringin içinde ve etrafın kan damlaları, tüyler ve kutu içerisinde pansuman malzemelerini buldu.

        Ele geçirilen horozların, işletme sahibi A.G. isimli şahsa ait olduğu tespit edilirken, işlemenin "Kuşçular ve Horozcular Derneği"ne ait olduğu fakat belgelerinin olmadığı tespit edildi.

        Dövüş için kullanılan ve üzerinden kumar oynanan 2 horoz Uşak Belediyesi ekiplerine teslim edilirken, A.G. isim şahıs hakkında "kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak" suçundan adli işlem yapıldı. Ayrıca bahse konu yerde bulunan 27 kişiye de kabahatler kanuna göre para cezası uygulandı.

        (EÖ-MB-Y)

        28.02.2017 10:59:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler