Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon'da "Okuldan Hayata" projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin, AB hibe fonlarından yararlanarak gerçekleştirdiği 'Okuldan Hayata' adlı projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

        12 ay boyunca sürdürülen projenin Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen kapanış toplantısında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile kursiyerler hazır bulundu.

        Programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, günümüz dünyasında gençlerin iş hayatında kendilerine yer bulabilmeleri için kendilerini öne çıkacak şekilde geliştirmeleri gerektiğine dikkat çekti. 'Okuldan Hayata' projesinin bu kapsamda çok iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Zamanında Yer Bilimleri Fakültesinden jeoloji mühendisi olarak mezun oldum. Doktorluktan önce mühendislik bitirmiş birisiyim. Yıl 1975. Biz mezun olduğumuzda daha yeni gelişmekte olan bir ülke olmamız münasebetiyle gidip kamu kurumlarına bir dilekçe vererek atanıyorduk. Aynen bu şekilde çok sayıda kamu kurumu sizi görevlendiriyor, sizde fonksiyon ve hizmet icra ediyordunuz. Ama şimdi öyle değil. Dünya öyle bir noktaya geldi ki şimdi aynı meslek dalından mezun olanların belki yüzde 5'i kamu da yer alabiliyor. Bir kısmı da özel sektörde yer bulabiliyor. Şimdi gerek kamu sektöründe gerek serbest hayatta yer alabilmenin en önemli unsuru öne çıkabilecek tarzda kendinizi yetiştirmeniz ve hazır olmanız. Zaten dikkat ederseniz bu programın sizlere kazandırdıkları; hem mesleki cesaret, hem bilgi birikimi, hem de medeni cesaret ve iş hayatı ile sizleri tanıştırmak. Bugün iş hayatına bakacak olursak genç işsizlerimizin sayısı ülkemizdeki orta kuşağa göre daha fazla. Neden? Halbuki daha fazla tahsilliler, yaşları daha genç. O zaman gençlerimiz ne yapacaklar? Mesleklerinde öne çıkacaklar. Bu güzel eğitimleri alacaklar. Onun yanında yabancı dil öğrenecekler. Bunun yanına yüksek lisans, master, doktora ekleme gayretinde olacaklar. Dünya yarışıyor. Gençlerimiz bir farkı ortaya koyacak ve öne çıkacaklar. Bu projeye katılan ve başarı ile tamamlayan siz kıymetli gençlerimizi tebrik ediyorum. Bu tarz çalışmalarda külfeti ne olursa olsun biz her zaman varız. Her zaman gençlerimizin yanında olacağız" dedi.

        'Okuldan hayata' projesi

        'Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi' kapsamında hazırlanan proje ile mimarlık ve mühendislik bölümü son sınıf öğrencileri ve bu bölümlerden mezun olan 19-29 yaş arası 50 gencin iş piyasasına katılmalarını hızlandırmak ve gençlerin istihdam edilebilirliğinin artırılması hedeflendi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Karadeniz Teknik Üniversitesinin paydaş olduğu yaklaşık 224 bin Avroluk projeye alınan 50 genç mimar ve mühendise 12 aylık eğitim verildi. 50 kursiyer teorik eğitim yanında staj programları ile mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı buldu. Eğimlerde inşaat, makine, elektrik ve elektronik mühendisliği ile mimarlık ve peyzaj mimarlığı bölümlerinde okuyan veya mezun olmuş 50 gence audocad, solid work, 3d max, girişimcilik ve mevzuat konularında eğitimler verildi.

        (OK-ÖS-Y)

        28.02.2017 12:14:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler