Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mavi bayraklı ilk site

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, "Mavi Bayrak Uygulaması" kapsamında SunHill sitesi, mavi bayrak almaya hak kazanan ilk site oldu.

        Mavi Bayraklı Siteler uygulamasının hayata geçmesinde bu fikri ortaya atan ve dolayısıyla ilk başvuruyu sağlayan siteye yapılan denetimler sonuçlandı. Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü önderliğinde gerçekleşen denetimlerin ardından, 5 farklı başlıkta 32 kritere uyum sağlayan site, Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Organize edilen toplantıda Başkan Ataç, site yönetimine bayraklarını teslim etti. Çevreci ve enerji dostu uygulamalar başta olmak üzere peyzaj, güvenlik gibi pek çok alanda değerlendirmenin ardından mavi bayrak almaya hak kazanan ilk site olan sitenin yetkilisi Fırat Kaymakçıoğlu "Sayın Tepebaşı Belediye Başkanımız, iyi ki varsınız, teşekkür ederim. Sitemiz Eskişehir'in Güneş Tepesi olarak adlandırmıştır. 14 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiştir. Konutlar 4'er katlı planlanmış olup 96 daire bulunmaktadır. Konutların yüzde 30'u yapı, yüzde 70 ise sosyal donatıların olduğu yapılardan oluşmaktadır. 12 ay hizmet veren kapalı havuzu, sauna, fin hamamı mevcuttur. Çevreci ve enerji uygulamalarımız, atık yönetimi, hijyenin ön plana alındığı sağlıklı mekanlar oluşturma düşüncesi, peyzaj uygulamalarının, bir sistem bütünlüğü içinde bağımsız bir üst yapı tarafından kontrol ve denetime tabi tutulması, bizlerin hedefe ulaşma açısından yol gösterecektir. Sitemiz, belediyenin uzman personeli tarafından belirlenen, 5 ana alanda toplam 32 kriter üzerinden değerlendirilmiştir. Eskişehir'in en iyi yaşanabilir konut markası olma yönündeki çıktığımız bu yolda, sürdürülebilir düzenin anahtarı olan mavi bayrağı almaya talibiz"

        Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Bahri Ağaoğlu ise çalışmalar hakkında şöyle bilgi verdi, "mavi bayrak uygulamasını işletmelere yönelik yapıyorduk. SunHill Sitesi'nden de bir başvuru oldu ve biz de bir çalışma başlattık. Kriterlerimizi oluşturduk. Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte hareket ettik ve kriterleri siteye ulaştırdık. Mavi bayrağı almaya hak kazanan ilk site bu sitemiz oldu. Şu an 2 site başvurusu daha var, onlar da değerlendirme aşamasında" dedi.

        Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "bu sitenin kuruluşundan itibaren bu alanı bilen biri olarak, bu inşaat başladığında gerçekten büyük memnuniyet duydum. Doğru bir işlem yapıldı burada. Yerin çok değerli olması açısından, insanlar buranın değerini takdir edip konut satın aldılar. Bir tarafında Anadolu Üniversitesi, diğer tarafında kentin büyük bir kısmı var. Tabi aradan zaman geçti ve yönetim olarak böyle bir şey düşünmeniz çok önemli. İnsanların yaşadığı yerin değerini bilmesi gerekir. Sizin böyle bir karar vermeniz çok hoşuma gitti. Bizim adımıza örnek bir proje olacak. Tepebaşı'nda 1999'dan sonra, birçok kriterin üzerinde durarak bu noktalara geldik. Bizim kentsel dönüşümümüz, yerinde dönüşüm olarak devam ediyor. Örneğin Çamlıca, Şirintepe, Şarhöyük Mahalleleri gibi. Son dönemlerde temiz enerjiye yöneldik. Çevre, ülkemizde çok hırpalandı. Önlemleri almazsak, yaşamımızı sürdürebiliriz ama gelecekte çocuklarımız ve torunlarımız sıkıntı yaşayacak. Ama Eskişehir'de Avrupa Komisyonu'ndan aldığımız büyük hibe projesi ile Akıllı Kent oluşturacağız. Bu proje üzerinde büyük çalışmalar yapılıyor. Çevredeki konutlar için de çalışmalar var. Çalışmalardan sonra onlarla görüşüp yapacakları şeyleri açıklayacağız ve enerjiden tasarruf edecekler. Tüm Türkiye'ye örnek bir belediye haline geldik. Türkiye'de yenilenebilir enerji konusunda lider belediyeyiz" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Site Yönetim Kurulu'na mavi bayrağı takdim etti.

        (İHA-MET-Y)

        28.02.2017 12:28:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler