Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DAK, TDF'nin Kış Gelişim Eğitimine katıldı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) ekibi, Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) Erciyes'te düzenlediği Kış Gelişim Eğitimine katıldı.

        Yurt içinden ve yurt dışından birçok dağcının katıldığı zorlu hava şartlarına rağmen başarıyla tamamlandı. Toplam 128 sporcunun katıldığı eğitimde, çığ, karda barınma, tırmanış ve iniş teknikleri gibi konular işlendi. Havanın eksi 20 derecelerde olmasına rağmen yaptıkları kar mağarası ve iglolarda kalan sporcular kazasız olarak eğitimi bitirip evlerine dönüş yaptılar.

        Eskişehir Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) tan katılan DAK gönüllüleri, eğitimin çok başarılı ve faydalı geçtiğini söyledi. Gönüllüler, Eskişehir'de kış aylarında meydana gelen olaylara her zaman hazır olduklarını, alınan bu eğitimlerle bundan sonraki süreçte daha kısa zamanda olayları çözerek vatandaşlara daha hızlı yardım edebileceklerini belirttiler.

        (İHA-MET-Y)

        28.02.2017 14:05:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler