Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordu'da spor kompleksi atağı

        - Ordu'da Durugöl'de bulunan spor alanlarına yeni stadyum inşa edilecek olmasından amatör spor için yeni tesisler inşa ediliyor

        - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz:

        - "Karşıyaka Mahallesi'nde 120 dönüm araziyi spor kompleksine dönüştürüyoruz"

        - "Amatör kulüplere 3 adet futbol sahası inşa edeceğiz"

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Mahallesi'nde boş alanları spor kompleksi haline getiriyor.

        Durugöl'de amatör spor kulüplerine ait sahaların bulunduğu alana yapılacak yeni şehir stadıyla birlikte amatör kulüpler için yapılacak saha çalışmalarına başladıklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karşıyaka Mahallesi'nde iki tenis kortu yapıldığını belirtti. Hayata geçirilecek üç amatör futbol sahası ve tenis kort projesiyle 120 dönümlük alanın spor kompleksi haline getirileceğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, 2 yıl önce fındık bahçesi olan yolların bugün bölgenin en güzel spor kompleksi ve sosyal donatı alanı olduğunu ifade etti.

        120 dönümlük alan spor kompleksi oluyor

        Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Tenis kortun hemen yanındaki alana birinci amatör sahalar için yapacağımız tesisin bu ay ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Çalışmaların ardından Durugöl'ü komple buraya taşıyacağız. Uluslararası kriterde 3 adet saha ve tenis kortun da içinde bulunduğu alanı tam bir spor kompleksine dönüştürüyoruz. Buradaki tesisler, tenis kortu ve nizami futbol sahalarıyla amatör kulüplerin gelişmesine önemli katkı sunacak. 120 dönümlük sahayı, tenis ve alternatif spor kulüplerinin eğitim alanı olarak düşünüyoruz. Hiçbir eksikliğin ve gecikmenin olmadığı proje tamamlandığında inşallah bölgenin en güzel spor komplesine kavuşmuş olacağız. Büyükşehir olmadan önce fındık bahçesi olan bu alandan Nisan-Mayıs gibi çevre yolunu geçireceğiz."

        Tesisler spor kulüplerinin tüm ihtiyacına cevap verecek

        Yapılacak çalışmaların ardından amatör spor kulüplerine 2 adet 72 x 113 m ölçülerinde sentetik, 1 adet 72 x 113 m doğal çim futbol sahası olmak üzere toplam 3 adet nizami futbol sahası, 4 bin 500 kişilik tribün ve amatör spor kulüplerinin tüm ihtiyacına cevap verecek nitelikte bir sosyal tesis hayata geçirilecek. Projede yer alan 1 adet sentetik ve 1 adet doğal çim saha Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 1 adet sentetik saha ise Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulacak.

        (MAK-SLH-Y)

        28.02.2017 14:39:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler