Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta okulda deprem tatbikatı

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Tokat'ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, itfaiye ve sağlık ekiplerinin katılımı ile okulda deprem tatbikatı düzenlendi.

        Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla, Karşıyaka Mahallesi okullar bölgesinde AFAD ekiplerinin yanı sıra, itfaiye ekipleri, sağlık görevlileri ve Kızılay'ın katıldığı tatbikatta öğrenciler yer aldı. Senaryo gereği meydana gelen deprem sonrasında öğrencilerin okuldan tahliyesi sağlandı. Okulda mahsur kalan bazı öğrenciler ise itfaiyenin yangın merdiveni ile 3 kattan kurtarıldı. Yaralılara 112 Acil Yardım ekipleri ile birlikte UMKE ekipleri müdahale etti. Tatbikatın sonunda AFAD ekipleri bir inşaatın 4. kartından Türk bayrağı açarak iplerle aşağı inmesi öğrencilerden alkış topladı. AFAD İl Müdürü Turan Uzun, 3 okulda bin 250 öğrencinin katılımı ile tatbikat yapıldığını ifade ederek, "Ne kadar gerçeğe yaklaştık onu bilemiyorum ama gerçek durumlarda yapacağımız işler bunların biraz daha üst düzeyi olacak. Biz eğitim ve tatbikatlar yaparak insanları bu gibi durumlara hazırlamak için gayret sarf ediyoruz" dedi.

        (Nİ-SLH-Y)

        28.02.2017 14:58:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler