Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        28 Şubatlar yaşanmasın diye EVET diyeceğiz

        (Fotoğraflı)

        Yakup Arkın

        MALATYA (İHA) - Malatya Eğitim-Birsen Bir Nolu Şube Kadınlar komisyonu Başkanı Nurhan Bilici, 28 Şubatların bir kez daha yaşanmaması için 16 Nisanda yapılacak Cumhurbaşkanlığı sistemine evet oyu vereceklerini söyledi.

        Malatya Eğitim-Birsen Bir Nolu Şube Kadınlar komisyonu Başkanı Nurhan Bilici, 28 Şubatın yıl dönümü nedeniyle Memur-Sen il binasında Kadınlar komisyonu üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

        Siyonizm ve Batı destekli bir darbe olan 28 Şubatın asıl amacının Türkiye'de yeni bir vesayet katmanı üretmek olduğunu ifade etti. Bilici, "28 Şubat giderek temayüz eden milleti tehdit etmek ve iradesini ortadan kaldırmak, inancın toplumsal görünümünü hayatın bütün alanlarından dışlamak, Faiz lobisinin talebiyle ve küresel bir operasyonla Anadolu sermayesini saf dışı bırakmak, İslam dünyası için umut, daha da önemlisi özgüven daveti olan D-8 projesini akamete uğratmak, Devleti hortum lamayı engelleyen ve devletin kasasını milletin kasasına dönüştüren "Havuz Sistemim kaldırmak için gerçekleştirildi. Vesayetlerinin keskinliğini göstermek için namaz kılandan oruç tutana, başörtüsüyle görev yapandan üniversiteye devam edene hemen herkes kamu hizmeti görmekten ya da almaktan men edildi. Yaptıklarının doğru olduğunu göstermek için ikna odaları kuracak kadar yoldan çıkan bu güruh ikna edemediklerinin haklarını imha etmeye yeltendi. Refah-Yol hükumeti, siyaset üzerine kurulan baskı ve yürütülen tanklarla istifa ettirildi ve Refah Partisi kapatıldı. Ülke büyük bir krize sürüklendi. Bu süreçte 28 Şubatın cuntacı komutanlarının yönetim kurullarına getirildiği kişiler finans sektöründe büyük bir hortumlama süreci başlattı. Yüz milyarlarca dolar, vesayeti yeniden kuranlar ve onları alkışlayanlar arasında paylaştırıldı. Evet, bin yıl sürecek denen darbe süreci ortadan kalktı. Darbecilerin getirdiği yasaklar ortadan kaldırıldı, özgürleşme ve demokratikleşme ile birlikte 28 Şubat darbecileri yargılanmaya başlandı. Ancak kamu vicdanlarında açtığı yaralar kanamaya devam ediyor. Mağduriyetlerin bir kısmının hala sürdüğünü görmek ve bunların da sona ermesi için çaba sarf etmek zorundayız. 28 Şubatta brifingi yargı kararlarıyla hukuksuz cezalara çarptırılan mahkumların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımların atılması, ceza evinden çıkmış olanlarınsa mağduriyetlerinin tazmin edilmesi gerekmektedir "diye konuştu.

        Adaletin tesisi ve kamu vicdanının rahatlatılması için bu süreci yaşatanların cezalandırılması gerektiğini kaydeden Bilici, "Vesayetçi güruhun vesayeti yeniden tesis etmek almak noktasında boş durmadığını, durmayacağını, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü göstermektedir. Çünkü bu güruh, idarenin ve iradenin hiçbir zaman millette olmasını hazzetmedi. Onlar egemen değil, vesayet karşısında boyun eğen millet istiyorlar. Milletimiz de bunun farkındadır. Vesayetin yeniden hakim olmaması için üzerine düşeni büyük bir fedakarlıkla yapmakta kararlı olduğunu da 15 Temmuz da göstermiştir. İnşallah bir daha bu ülkede 28 Şubatlar olmayacak. Çünkü bu millet artık ifadesine sahip çıkma noktasında rüşdünü ispat etmiştir. Bu bağlamda, darbe üreten sistemin ve darbeci düşüncenin, bütün tortularıyla ortadan kalkması için 16 Nisan da yapılacak anayasa değişikliği, referandumu yepyeni bir imkandır. Memur-Sen olarak Millet ve Emek İçin "EVET diyeceğimizi ilan ettiğimiz referandumun milletten onay alması ile kurutacak yeni Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ile darbe üreten bürokratik oligarşi ve vesayet sistemi tümüyle ortadan kakacak, milletin dirayeti ve etkili karar alma mekanizmalarıyla darbe niyeti, niyet edenlerin kursağında kalacaktır" şeklinde konuştu

        (YA-OE-Y)

        28.02.2017 15:00:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler