Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afyonkarahisar'daki çiftçilere destek ödemesi müjdesi

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kent genelindeki çiftçilere yaklaşık 45 milyon TL'yi bulan destekleme ödemelerinin yapılmaya başlandığını belirtti.

        Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Arap, bakanlık tarafından çiftçilere sağlanan destekleme ödemelerinin başladığını vurguladı. Arap açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "Bakanlığımızca çiftçilerimizin yem girdisi maliyetlerini azaltmak, kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve uluslararası rekabete uygun bir şekilde hayvancılığımızın gelişmesinin sağlanabilmesi amacıyla, yem bitkileri tarımı yapan il genelindeki çiftçilerimize yaklaşık 8,5 milyon TL yem bitkileri destekleme ödemesi yapılmıştır. Ayrıca bakanlığımızca ilimiz genelindeki çiftçilere fark ödemesi desteği olarak yaklaşık 4,5 milyon TL ve sertifikalı tohumluk üretim desteği olarak da yaklaşık 1,6 milyon TL ödeme gerçekleştirilmiş olup yine ilimiz genelindeki çiftçilerimize 30,5 milyon TL mazot gübre desteklemesi Ziraat Bankası tarafından ödenmeye başlandı."

        (GC-

        28.02.2017 15:15:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler