Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taşlıbayır'da mutlu son

        - 6 bin 400 adet tapu Pendik Belediyesi tarafından hak sahiplerine verilecek

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Pendik'in en önemli kentsel dönüşüm projelerinden Taşlıbayır bölgesinde tapu dağıtımına başlanıyor. İmar uygulaması tapuda tescil edilen Taşlıbayır'a ait 6 bin 400 adet tapu Pendik Belediyesi tarafından hak sahiplerine verilecek.

        Pendik Orta Mahallenin tamamı ve Dumlupınar Mahallesinin bir kısmını ilgilendiren Taşlıbayır Kentsel Dönüşüm İmar Uygulaması tapuda tescil edildi. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin tarafından Pendik Tapu Müdürü Ali Rıza Çelik'ten teslim alınan tapular, hak sahiplerinine dağıtılmaya başlanacak. Böylece çarpık ve yoğun bir yapılaşmanın olduğu yaklaşık 90 hektarlık alanda depreme dayanıklı ve sağlıklı kentleşmenin yolu da açılmış oldu.

        Tapuda mutlu sona ulaşan Taşlıbayır bölgesinde yaklaşık 6 bin 400 malik bulunuyor. Minimum parsel boyutu 3000 m'nin altında kalmayacak şekilde parselasyon paftası hazırlanan ve imar dağıtımı da buna göre yapılan alanda uygulamaya giren parsel sayısı bin 640 adet oldu. Hak sahipleri, yeni tapularını Pendik Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden (Merkez Bina 3. Kat) 01.03.2017 tarihinden itibaren alabilecek.

        (HB-ÖK-Y)

        28.02.2017 15:16:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler