Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malatya'da Çalışma Hayatında Milli Seferberlik toplantısı yapıldı

        - Malatya istihdam seferberliğine katkı sağlayacak

        (Fotoğraflı)

        Erdal Akbuğa

        MALATYA (İHA) - Malatya'da, Vali Mustafa Toprak başkanlığında kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile işadamlarının katılımıyla 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' toplantısı yapıldı.

        Toplantıda konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, "15 Temmuz'da ülkemiz adeta direkten döndü. Sayın Cumhurbaşkanımızın devlet büyüklerimizin ve özelinde de halkımızın, milletimizin bir arada hareket etmesi ile birlikte Türkiye'ye bir çatışma ortamına, adeta devletimizin bekasını ortadan kaldırmaya yönelik, ihanet girişimi püskürtüldü ve ortadan kaldırıldı. Sayın cumhurbaşkanımızın özellikle ifade etmeye çalıştığı konuşmalarında bir çıkış noktası var. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak üretmek zorundayız. Üretmek zorunda olduğumuzu ifade ederken bir şeyi ortaya koyuyor. Yani devletimizin bekası ortadan kaldırmaya çalışan ve içeriden ve dışarıdan her türlü olumsuz ihanet şebekelerinin harekete geçirenlerin karşısında bizim kendi üretimimizi, gücümüzü, kendi kaynaklarımızı, kendi yerli duruşumuzu net olarak ortaya koymak durumundayız" diye konuştu.

        Vali Toprak, Malatya'nın cazibe merkezleri arasında yer aldığını hatırlatarak, "23 ilde Malatya'nın da içine dahil edilmesiyle ve Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapılacak yeni yatırımların altıncı bölge teşviklerinden yararlanır hale getirilmesi ve bu konudaki kararnamenin yayınlanması önemli bir adım olmuştur. Burada Bir diğer gerçek bu 23 il içerisinde en avantajlı İlin Malatya olduğu gerçeğidir. Kalkınma Bankası ve yatırım destek ofisimizin aracılığı ile yapılan müracaatlar bunun da böyle olduğunu gösteriyor. İnanıyoruz ki bunların sonuçları açıklandığında Malatya hakikaten bir taraftan huzur ve barış kenti olması, diğer taraftan işgücünün sağlanması ve elde edilmesinin nitelikli işgücü diğer illerden daha önemli bir ortam sağlanması yatırımcıları Bize işverenlerimize ve Ticaret dünyasına sunulan imkanlarla birlikte meslek örgütlerimizin, mahalle yönetimlerimizin, bürokratik kademenin iyi çalışmalar gerçekleştirmek suretiyle o noktada da iyi bir avantaj sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        İşkur Malatya İl Müdürü Vahap Toman ise ülkenin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi adına işverenlerin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu kaydederek, "Bu çağrıya ister kamu isterse özel sektör olsun konunun önemine binaen herkes taşın altına elini koyarak, istihdamı istenilen seviyeye getirmek için iş birliğiyle çalışmak zorundayız. İşverenlerden beklentimiz, cumhurbaşkanımızın bu çağrısına kayıtsız kalmamaları ve hep birlikte devletimizin sunmuş olduğu teşviklerden yararlanmak, istihdama önemli bir katkı sağlamalarıdır" diye konuştu.

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yarımcısı Ertan Mumcu da Malatya'nın ihracatının Gaziantep ve Kayseri'nin ihracat rakamlarını yakalaması adına daha çok çalışılması ve üretilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "1 ve 2'nci Organize Sanayi Bölgelerimiz, son 20 yıldır sanayi ve istihdam anlamında ciddi potansiyel üreten alanlar haline geldi. Yaklaşık 400 milyon dolarla Doğu Anadolu'nun bölge birincisiyiz. Mukayese ettiğimizde Gaziantep'in TÜİK verilerine göre yıllık ihracat ortalamaları 4,5 milyar dolar, yine kendimize örnek aldığımız Kayseri 2 milyar dolar. Bu iki ille mukayese ettiğimizde çok çalışmamız, çok üretmemiz, çok yatırım yapmamız gerekiyor."

        Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise hedeflerinin Malatya'da 11 bin yeni istihdam oluşturmak olduğunu kaydederek, "Yıl sonuna kadar yine sizlerin gayreti ve özverisi sayesinde ilave 11 bin yeni istihdam oluşturmak. Özellikle işsizlik oranlarımızı süratle aşağı çekmek için eleman alımlarımızı hemen başlatmalıyız. Böylelikle işsizlik rakamımızı yılsonunda aşağı seviyelerine çekmeyi hedefliyoruz. Özel sektörümüzün iş gücü piyasasına sağlayacağı her katkı ekonomimize de büyük bir hareket getirecektir. Bizlere düşen görev, 'zaferin cephanesi üretimdir' anlayışı ile Türkiye'mizi gelecek hedeflerine koşar adım ilerleyen bir ülke haline getirmektir. Bizler bir oldukça, omuz omuza verdikçe hiçbir güç hedeflerimizin önünde engel olamayacaktır. Türkiye'nin kaderini karanlık odaklar değil, bizler belirleyeceğiz. İş dünyası olarak ülkemizin geleceği için daha çok çalışacak ve üretecek daha çok istihdam sağlayacağız. Sanayi ve ticaret erbaplarımızla birlikte bütün esnaflarımızın imkanları ölçüsünde bu seferberliğe en yüksek katkıyı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

        MİAD Malatya Temsilcisi Ahmet İlhan "Yargı bürokrasisiyle, işverenlerin ciddi sorunları var. İşçi-işveren barışı dinamitleniyor. Son 30 yılda İş Mahkemelerinde yaklaşık yüz kat iş davalarının artmış olması bir dinamitlenmedir. Sayın valimizden bu kenetlenmeye yargı bürokrasini de dahil etmesini arz ediyorum. Birde kamu alımlarında yabancı hayranlığı sürmemeli bunun içinde kamu bürokrasisinin de bu kenetlenmeye dahil edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

        Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey Malatya'nın istihdam açısından vermiş olduğu sözü yerine getirerek, istihdamın sağlanması için gerekli koşulları oluşturacağını inandıklarını belirtti.

        MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan da MÜSİAD olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi.

        Toplantıda daha sonra İşkur İl Müdürlüğünden meslek danışmaları tarafından , 'İşbaşı eğitim programı', 'İşbirliği kurları' ve 'yeni teşvik programı' konularında bilgilendirme yapıldı.

        (EA-OE-Y)

        28.02.2017 15:24:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler