Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Belediyesi teknik personeline yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenledi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, çeşitli mahallelerde gerçekleştireceği kentsel dönüşüm uygulamalarının teknik altyapısını oluşturmak için düğmeye bastı. Bu çerçevede Akdeniz Belediyesi Kentsel Dönüşüm, Yapı Kontrol ile İmar ve Şehircilik Müdürlükleri bünyesinde görev yapan teknik personele yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

        Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde ekonomik ömrünü tamamlamış, deprem başta olmak üzere çeşitli doğal afetlere karşı risk taşıyan yapıların yenilenmesi, aynı zamanda kentin gelişimine uygun olarak eskiyen kent kısımlarını yeniden inşa ve restore ederek konut, sanayi, ticaret ve sosyal donatı alanları oluşturulması amacıyla başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırıyor. Bu kapsamda belediyenin Kentsel Dönüşüm, Yapı Kontrol ile İmar ve Şehircilik Müdürlüklerinde mühendis, tekniker ve teknisyen olarak görev yapan personele yönelik bir eğitim semineri düzenlendi. Kentsel Dönüşüm, Yapı Kontrol ile Planlı Alanlar Tip İmar Mevzuatları konularının ele alındığı seminere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları konuşmacı olarak katıldı. Erdemli Ayaş'ta bulunan bir otelde düzenlenen eğitim programında belediye personelinin yanı sıra Şubat ayı içinde emekliye ayrılan Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Berçem de hazır bulundu. Toplam 2 gün süren eğitim programı öncesinde seminere ilişkin bilgi veren Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Berçem, kentsel dönüşüm çalışmalarının arifesinde bulunan belediyede, ilgili personelin bilgi ve birikimlerini arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Berçem, "Aynı zamanda yapı kontrolü, imar çalışmaları ve kentsel dönüşüm süreçlerinde gerçekleştirilen iş ve işlemlerin güncel mevzuata uygun yapılıp yapılmadığını hocalarımızla istişare etme imkânı bulacağız. Belediye Başkanımız Hamdi Bilge Aktaş'ın da sıkça dile getirdiği gibi, Akdeniz ilçesinde çözüm bekleyen en önemli konu kentsel dönüşümdür. Gerek bina ve gerekse ada bazlı dönüşüm çalışmalarımızın, kentimizi çağdaş standartlara kavuşturmasını hedefliyoruz. Fakat aynı zamanda dönüşüme konu olan mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam biçimlerini, gelenek ve alışkanlıklarını kentlilik bilinci çerçevesinde korumalarını sağlamak için yöreye uygun çözümler üretmek için çaba gösteriyoruz. Ben bu vesile ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gelen ve bu eğitim programıyla bizleri aydınlatacak olan değerli hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.

        Semineri organize eden yerel mevzuat eğitim yayıncılık yetkilisi Yasemin Kılınç ise interaktif olarak gerçekleştirilen bu tür eğitimlerin, kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra imar uygulamalarında karşılaşılan soru işaretlerinin giderilmesi ve imar mevzuatlarından gelen sorunların çözümü açısından da son derece verimli geçtiğini ifade ederek Akdeniz Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

        Toplam 4 oturum halinde gerçekleştirilen eğitim programı çerçevesinde konular ayrı oturumlarda ele alındı. Kentsel dönüşüm oturumunda dönüşümün bir çeşit kentsel müdahale olduğuna işaret edildi. Kentsel koruma yenilemenin farklı gelişim ve uygulama süreçleri olduğu belirtilen oturumda bu süreçler kentsel yenileme, sağlıklaştırma, koruma, yeniden canlandırma, yeniden geliştirme, düzenleme, temizleme, boşlukları doldurarak geliştirme ile gençleştirme olmak üzere 9 farklı uygulaması bulunduğuna dikkat çekildi. Diğer oturumlarda da yapı kontrol mevzuatı, her ölçekte planlar ve plan notları, idare yönetmeliklerinin durumu, otopark yönetmeliği, sığınak yönetmeliği, planlı alanlar tip imar yönetmeliği, yangın yönetmeliği, imar kanunu uygulamaları, bina ve yapı kavramları konuları ele alındı ve soru cevap bölümünün ardından eğitim sona erdi.

        (KRY-Y)

        28.02.2017 16:44:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler