Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mezitli'de 6. gönüllü evi, Davultepi 75. Yıl Mahallesi'ne açıldı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin prestijli projelerinden olan gönüllü evlerinin 6.'sı, Davultepe 75. Yıl Mahallesine açıldı.

        Bölgede yaşayan vatandaşların bir araya geleceği etkinliklerini gerçekleştireceği Davultepe Gönüllü Evi'nin açılışına, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlarının yanı sıra ve çok sayıda gönüllü katıldı. Açılış kurdelesini gönüllülerle birlikte kesen Başkan Tarhan, gönüllü evlerinde gerçekleştirilen faaliyetlerin Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Mezitli'de herkesin gönüllü olarak belediyeye destek olmasını isteyen Tarhan, toplumsal sorunların çözümünde vatandaşlarla birlikte el ele verildiği takdirde daha başarılı sonuç alacağına inandığını vurguladı. Tarhan, "Mezitli, örgütlü bir toplum olacak demiştik. Bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de gönüllü evlerimiz. İlçemizin çeşitli yerlerinde açtığımız gönüllü evimize gelen her vatandaşımız, burada sanatsal faaliyetlerini yürütüyorlar. Sizlerden isteğim görüşünüz ne olursa olsun buraya gelin. Gönüllü evlerimiz içinde en başarılı olan Menderes Mahallesi, oradaki gönüllülerimiz 9 tane kız çocuğunu kendi ürettikleri ürünleri satarak okutuyorlar" dedi.

        Türkiye'nin çok zorlu bir süreçten geçtiğini ve tüm vatandaşların oynanan oyunlara karşı uyanık olması gerektiğini ifade eden Tarhan, Atatürk devrimlerine sahip çıkılması durumunda tüm engellerin aşılabileceğine vurgu yaptı. Tarhan, "Cumhuriyetin kolay kazanılmadığını unutmamak lazım. O gün Cumhuriyet nasıl kazanıldıysa, şimdi de aynı ruh ile sahip çıkmak gerekir. Bu konuya siyasi bakmamalıyız. En çok da ben kadınlarımızın sahip çıkmasını istiyorum. Çünkü kadınlarımızın toplumsal duyarlılıkları daha yüksek. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun ortak noktamız Cumhuriyet olmalıdır" diye konuştu.

        Davultepe 75.Yıl Gönüllü Evinin açılışının ardından, göreve geldiği ilk günden bu yana her Salı gerçekleştirdiği halk gününü de burada gerçekleştiren Tarhan, halkın sorunlarını dinledi. Birim müdürlerinin de eşlik ettiği halk gününde vatandaşların taleplerine anında çözüm ve sorunların ilgili birimlere iletilmesi sağlandı.

        (KRY-Y)

        28.02.2017 17:00:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler