Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karesi'de ilk yardım eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Karesi Belediyesi ve özel bir sağlık kuruluşunun işbirliği ile "Bilinçli İlk Yardım Hayat Kurtarır" sloganıyla Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencilerine uygulamalı temel ilk yardım eğitimi verildi. Eğitimler diğer okullarda da devam edecek.

        Karesi Belediyesi ile özel bir sağlık kuruluşunun arasında yapılan protokol kapsamında okullarda uygulamalı temel ilk yardım eğitimine başlandı. İlk eğitim Rahmi Kula Anadolu Lisesi 9. sınıfı öğrencilerine verildi. Rahmi Kula Anadolu Lisesinde eğitimlerin tamamlanmasının ardından, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi ve Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitimler devam edecek.

        Öğrencilere ilk yardım eğitimi veren Nurten Tosun, herhangi bir kaza veya hayatı tehlikeye düşüren bir durumda tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamanın ilk yardım olduğunu anlattı. Eğitimde 112 arandığından nasıl diyalog kurulmalı, 112'nin gereksiz aranmasından dolayı meydana gelen aksaklıklar ele alındı.

        Tosun, "Okulumuzda güzel bir ilk yardım eğitimi dersi verdik. Çocuklarımız dikkatle dersi dinlediler ve uygulamalı olarak ilk yardım eğitimine katıldılar. İlk yardım eğitimleri ilk okuldan itibaren ele alınarak ciddi bir şekilde çocuklarımıza öğretilmesi gerekiyor" dedi.

        (TS-MŞ)

        01.03.2017 11:18:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler