Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şahin: "Muhasebeciler önemli bir görevi yürütüyor"

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, muhasebecilerin kamu adına toplanan kaynağın oluşmasına katkı veren meslek grubu üyeleri olduğunu ve önemli bir görevi yürüttüklerini söyledi.

        Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Hayrul Kayar ve yönetim kurulu üyeleri, 'Muhasebe Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Samsun SMMMO Başkanı Hayrul Kayar ve yönetim kurulu üyeleri Vali Şahin'e çiçek takdim etti. Hayrul Kayar ziyarette yaptığı konuşmasında, "Muhasebe Haftası'nı bu yıl oda olarak 01-08 Mart tarihleri arasında her sene olduğu gibi düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler ile kutlayacağız. Muhasebe Haftası etkinlikleri her geçen yıl daha iyiye gitmektedir. Bu etkinlik Samsun'da sonuç aldığımız bir etkinlik oldu. Mesleğin belli bir yerlere gelmesi konusunda görselliğe ihtiyaç duyduğunu düşünüyoruz. Mart ayı, işlerimizin en yoğun olduğu ay. Bu arkadaşlarımız saat altıya kadar kendi işlerini yapıyorlar, altıdan sonrada 12'ye kadar bizlerle beraber çalışıyorlar. Bu bir gönül işi. Hepimiz istihdam sağlıyoruz. Katma değer yaratıyoruz. Vergi mükellefiyiz. Bizler sonuçta esnaf, tüccar, sanayici ve iş adamlarına hizmet veriyoruz. Sayın Valimizi Samsun için bir şans olarak görüyoruz. Sayın Valimiz her zaman yanımızda oldu. Bizler de camia olarak Sayın Valimizin yanındayız, emirlerine her zaman amadeyiz" dedi.

        Vali İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmasında, "Muhasebe Haftanızı kutluyorum. Gerçekten ben Muhasebe Haftası'nın Türkiye'deki diğer illerinde Samsun'daki kadar etkin kutlandığı kanaatinde değilim. Ben diğer il vali arkadaşlarımızla görüşüyorum. Muhasebe Haftası'nın diğer illerde daha düşük profilde, daha sönük kutlandığını ve hatta hiç kutlanmadığını söyleyebilirim. Sizlerim Samsun'da böyle bir konuyu öne çıkarmanız kanaatimce önemli bir şey. İnsanlar bunun farkına varıyor. Mali müşavirler bizim bir anlamda kamu adına toplayacağımız kaynağın oluşmasına katkı veren meslek grubu üyeleridir. Samsun'da mali müşavirler ve muhasebeciler olarak vergi tahakkukunda ve tahsilatta yapmış olduğunuz önemli görevler bulunmaktadır. Bu anlamda önemli bir görevi yürütüyorsunuz. Ben sizlerin şahsında bütün meslek grubu üyelerinizin Muhasebe Haftası'nı kutluyorum. Haftanızın güzel geçmesini diliyorum. İşlerinizde başarılar diliyorum" diye konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        01.03.2017 13:51:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler