Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muhasebeciler sorunlara çözüm bekliyor

        - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Neşet Ertoy:

        - "Ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmanın sorumluluğunu taşıdığımızın bilincindeyiz"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - 1-7 Mart arasında kutlanan Muhasebe Haftası nedeniyle serbest muhasebeci ve mali müşavirler Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktılar.

        Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Neşet Ertoy, burada basın açıklaması yaparak mesleki sorunlarını dile getirdi. Ertoy, "Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler üreten, çalışan, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyor. Ülkemiz ve işletmelerimizin gelişimi için çalışan, ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek grubudur" dedi.

        Mesleki sorunlarının neler olduğunu sıralayan Ertoy, şunları söyledi:

        "Beyanname imzalatma zorunluluğu kapsamı dışında bırakılan mükelleflerin, beyannamelerinin de imzalatma kapsamına dahil edilmesi. Kurumlar arası bilgi paylaşımının yetersizliği ile ilgili sorunların çözümü için, kurumlar arasında ortak bilgi havuzunun oluşturulması. Düzeltme amacıyla verilen Ba-Bs formları için özel usulsüzlük cezası uygulanmaması. Meslek mensuplarına yüklenilen müteselsil sorumluluk hükümlerinin yeniden gözden geçirilmesi. Mücbir sebep hallerine meslek mensupları ile ilgili düzenleme yapılması."

        Meslek sorunların çözümüne yönelik girişimlerin yetkili makamlar nezdinde sürdürüldüğünü belirten Ertoy, "Olumlu şekilde ve işbirliğine dayalı olarak süren ilişkilerle bu alanda önemli sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Çeşitli düzenlemelerde Odalarımızın ve TÜRMOB'un görüşlerinin alınması ve değerlendirilmesi, meslektaşlarımızın verdiği hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacaktır. Bu misyonumuzla ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmanın sorumluluğunu taşıdığımızın bilincindeyiz" dedi.

        (MY-MET-Y)

        01.03.2017 15:02:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler