Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Uyan'dan yangında mağdur olan vatandaşa destek

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yangında mağdur olan vatandaşa destek verdi.

        Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ın talimatı ile Başkan Yardımcısı Fehmi Duman, Yakuplu Mahalle Muhtarı Harun Korkmaz ve CHP İlçe Başkanı Hakan Turan, Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinin Yakuplu Mahallesinde sabah saatlerinde meydana gelen yangında, incelemelerde bulunarak mağdur olan vatandaşa destek oldular.

        Başkan Uyan, Sivil Savunma Haftasına denk gelen bu acı olay üzerine vatandaşa sabır dileklerini ileterek, Sivil Savunma ekiplerinin değerinin ne yazık ki bu tür acı olaylarda daha çok anlaşıldığını belirtti. Başkan Uyan. "Sivil Savunma afet anını atlatmak için yapılan bilinçli mücadelelerin bir bütünüdür. Her toplumda deprem, yangın, sel gibi felaketler görüleceği gibi, her toplumun da bu gibi felaketler başa gelmeden alması gereken önlemler vardır. Atatürk'ün de dediği gibi 'Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirler düşünmek lazım. Felaket geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur' Önlem almak ve halkın bilinçlenmesi atılması gereken ilk adımdır. Yeni yapılan binalar deprem yönetmeliğine uygun ve dayanıklı yapılmalı, halk sağlığı ön planda tutulmalıdır. Buna benzer olarak yangın gibi felaketlerde de gerekenler öğrenilmeli ve yangın için binalarda gereken yangın söndürme tüpleri, yangın merdivenleri, binanın yangına dayanıklılığı gibi tedbirler alınmalıdır. Toplum olarak birlik ve beraberlik içinde olmalı, başa gelecek herhangi bir afet, yangın ve felaket anında topyekün mücadele edilmelidir. Yakuplu Mahallesinde meydana gelen yangın felaketinde mağdur olan vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi ileterek en kısa zamanda kendilerini toparlamalarını temenni ediyor ve tüm vatandaşlarımıza deprem felaketinden, diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyor, Yurtiçi ve yurtdışında başarılı çalışmalar yapan AFAD çalışanlarının Sivil Savunma ve deprem haftasını kutluyorum" dedi.

        (HLD-MEF-Y)

        01.03.2017 15:17:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler