Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir'de Ocak ayında 37,4 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'de ihracat 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 10,0 artarak 37,4 milyon dolar, ithalat ise yüzde 29,5 azalarak 24,7 milyon dolar olarak gerçekleştirildi.

        TUİK Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Balıkesir'de ihracat 2017 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 10,0 artarak 37,4 milyon dolar, ithalat ise yüzde 29,5 azalarak 24,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bir önceki aya göre değişimler incelendiğinde ise ihracat yüzde 29,7 ve ithalat yüzde 13,8 oranında azaldığı kaydedildi. 2017 yılı Ocak ayında Balıkesir'den yapılan ihracat miktarları guruplara göre incelendiğinde; en büyük pay 6,8 milyon dolar ile balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar oluştururken, bu gurubu 5,1 milyon dolar ile etler ve yenilen sakatat takip etti. Sıralamada 3,9 milyon dolar ile dokunabilir maddelerden hazır eşya, takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya, paçavralar yer aldı. 2017 yılı Ocak ayında Balıkesir'e yapılan ithalat miktarları guruplara göre incelendiğinde ise en çok ithal edilen gurup 6,5 milyon dolar ile gıda sanayinin kalıntı ve döküntüleri, hayvanlar için hazırlanmış kaba yemler olurken bu gurubu 2,6 milyon dolar ile kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları takip etti. 1,8 milyon dolar ile plastikler ve mamulleri 3. sırada yer aldı. 2017 yılı Ocak ayında Balıkesir'den yapılan ihracat ülkelere göre incelendiğinde en fazla ihracatın 6,3 milyon dolar ile Japonya'ya yapıldığı görülürken, Japonya'yı 4,4 milyon dolar ile Irak ve 4,0 milyon dolar ile Almanya takip etti. Balıkesir'e yapılan ithalat ülkelere göre incelendiğinde ise 7,7 milyon dolar ile Rusya Federasyonu ilk sırayı alırken 2,9 milyon dolar ile İtalya ikinci ve 2,2 milyon dolar ile Ukrayna üçüncü sırada yer aldı.

        (OF-

        01.03.2017 15:32:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler