Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet Kocadon BODTO meclis toplantısına katıldı

        (Fotoğraflı)

        Eren Ayhan

        MUĞLA (İHA) - Bodrum Ticaret Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısına katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ekonomik yönden daha güçlü bir Bodrum için birlik beraberlik mesajları verdi. Kocadon, Bodrum tanıtım çalışmaları ve ilçe genelinde süren belediye faaliyetleri ile ilgili üyeleri bilgilendirdi.

        Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonu'nda gerçekleşen BODTO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da davet edildi. BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan'ın başkanlığında düzenlenen toplantıya BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve BODTO Meclis Üyeleri katıldı.

        Altı gündem maddesinin belirlendiği toplantının başında, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) düzenlediği 12. Akreditasyon Sertifika Ödül Töreni'nde anons edilen BODTO'nun başarısına değinildi. Törende, odalar kategorisinde aldığı yüksek puanla Türkiye birincisi seçilen Bodrum Ticaret Odası'nın başarısı, görüntüler eşliğinde kısa bir sunumla üyelerle paylaşıldı. BODTO, ülke çapında odalar ve borsalar sıralamasında ise İzmir Ticaret Borsası'ndan sonra ikincilik ödülünü aldı.

        "Turizmde 2017 için büyük bir atak başlattık"

        Bodrum Ticaret Odası yönetici ve çalışanlarıyla üyelerini bu başarısından dolayı kutlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler vererek, "Bodrum'un hepinizin bildiği gibi birinci geçim kaynağı turizm. Ve geçen yıl bildiğiniz gibi Türkiye'de kötü bir turizm sezonu geçirildi ama sezonu Türkiye'de en az zararla atlatan yer Bodrum. Onun için kendinizle gurur duyun. Çünkü gerçekten gerek sivil toplum örgütleri olsun, tur operatörlerimiz olsun acentelerimiz olsun birlik beraberlik içinde gayet güzel bir şekilde çalışıyoruz. Nereden baksanız 500'ün üzerinde tur operatörünü, turizm fenomenleri hepsini Bodrum'da tek tek ağırlamaya devam edeceğiz. Tabi bu başlangıçtı. Huzur kaçırmamak için yerel yönetim üzerine düşen görevi yerine getirmek zorundadır. Çünkü bizim tek görevimiz; yolu asfaltlayalım, beton döşeyelim falan değil. O yörenin ekonomisine, yaşam tarzına, akşam evine giden babanın evine ekmek götürmesini, çocuğuna harçlık verebilmesini sağlayabilmek bizim en büyük görevimizdir. Bunları yerine getirmek zorundayız. Turizmde 2017 için büyük bir atak başlattık. Sadece Almanya pazarında yaptığımız atılımda oranları %10 yükselttik. Geçen sene tek oteli olan Alman firmasının, şu an 5 oteli oldu Bodrum'da. Bu sene aynı şekilde İngiltere ve Almanya pazarında biz bu çalışmaları devam ettireceğiz. Mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz, korkmayacağız, yılmayacağız. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Hepinizin yanında çalışan insanlar var. Size güvenip Bodrum'a gelen arkadaşlarımız var. Sizin başarılı çalışmalarınıza inanıp Bodrum'a yatırım yapan, Türkiye'nin 7 bölgesinden insan var burada. Ve turizm de burada en geçerli geçim kaynağı ise turizm için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. TÜRSAB ile beraber bir tane büyük bir tırı da Bodrum olarak giydiriyoruz, içine tanıtım materyallerimizi, reklam panolarımızı, bilgisayarımızı, LED ekranımızı koyuyoruz. Anadolu'dan Bodrum'a en çok turist yollayan yerler kadar hiç gelmeyen yerlerde de Bodrum tırıyla tanıtım atağına başlıyoruz. Tabi burada çalışmalarından desteklerinden ötürü Bodrum Otelciler Derneği'ne (BODER) bir defa daha teşekkür etmek istiyorum. İnşallah yerli turizm bu sene herhangi bir kesintiye uğramaz. Umuyorum Bodrum yine Türkiye'nin turizm pastasından payını alan en iyi bölgesi olacak." dedi.

        "Bodrum, Türkiye'nin göz nuru, gururu, markası"

        Kent genelinde yapılan çalışmaları da değerlendiren Bodrum Belediye Başkanı, "Öncellikle Bodrum Belediyesi olarak Muğla'nın en büyük asfalt şantiyesini kurduk, araç parkımızı genişlettik. Bodrum'un artık bundan sonra bozuk yollarının kalacağına inanmıyorum. Tabi Bodrum Yarımadası çok büyük bir coğrafya. 11 beldenin yönettiği yeri tek başımıza yönetmeye çalışıyoruz. Google'dan bakarak Bodrum üzerine ahkam kesiyorlar. Yağhaneci Mehmet'in bahçesini bilmezler, adamın bahçesine giden yol var ama bir bakıyorsunuz adamın bahçesinin dört tarafını yol yapmışlar. Niye? Adamın yolu var, ihtiyaç yok ki! Ama Google'da öyle gözüküyor. Google ile olmaz. İşe bilenle geleceksin. Bunların hepsi birer sıkıntı olabilir ama biz sıkıntılardan korkmuyoruz. Şu anda Bodrum, Türkiye'nin göz nuru, gururu, markası. Bunu gerçekleştiren herkese, esnafından yatırımcısına, halkına teşekkür etmek lazım. Buradan da hepinize teşekkür ediyorum. Tüm bunlardan dolayı da birlik, beraberlik içinde, dünya barış topluluğu gibi yaşamaya devam edeceğiz. Bodrum ekonomisini aşağıya düşürmemek için hep beraber, sivil toplum örgütleri de dahil olmak üzere belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ve yapmak zorundayız. Bodrum için bunu yapmak zorundayız." şeklinde konuşu.

        "Hepimizin birlikte, elimizi taşın altına koymamız gerekli"

        Başkan Mehmet Kocadon Bodrum'un bu yıl özellikle sanatsal ve kültürel güzellikleri de yaşayacağını; caz, klasik müzik ve bale olmak üzere bu sanat dallarıyla ilgili de çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyerek meclis üyeleri tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. Zeki Özkeskin'in, THY'nin yurt dışındaki pek çok noktaya charter seferlerine başlaması konusunda Bodrum için de bir girişimin olup olmayacağı şeklindeki sorusuna verdiği cevapta Başkan; "Böyle bir çalışmanın altına imzamı atarım ki hepimizin bu konuda birlikte, elimizi taşın altına koymamız gerekli. Türk Hava Yolları'nın böyle bir çalışması olduğunu biliyoruz. Biz de Bodrum için gerekli desteği vermeye her zaman hazırız" dedi.

        Bodrum Ticaret Odası yetkilileri daha sonra TOBB tarafından odaya takdim edilen birincilik sertifikası ödülünün onuruna Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile beraber hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. Toplantı, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'un Şubat ayı oda faaliyetlerinin sunumunun ardından olağan gündem maddeleriyle sona erdi.

        (EA-MB-Y)

        01.03.2017 16:49:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler