Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Mehmet Akif Ersoy ve Gençlik" programı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Anadolu Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Kızılay Kulübü tarafından "Mehmet Akif Ersoy ve Gençlik" programı, Salon 2009'da gerçekleştirildi.

        Programa, AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Av. Fatih Özata, Kızılay Eskişehir Genel Koordinatörü Oğuz Aydoğdu, Kızılay gönüllüleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan şair ve yazar Mustafa Özçelik, Mehmet Akif ve Asım kitabı üzerine konuşma yapmak için bu salonda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Özçelik, "Dünya üzerinde çok fazla ün kazanmış onlarca yüzlerce şairimiz var ve onların hepsi ayrı ayrı değerimizdir. Ama içlerinden biri var ki o pek çok özelliğiyle öne çıkıyor. Bu isim Mehmet Akif Ersoy'dur. Peki, onu bu kadar öne çıkartan nedir? Hiç bir şey yapmasaydı, sadece İstiklal Marşımızı yazsaydı da şüphesiz bu kadar değerli olurdu. Bu marşı yazmasaydı da diğer şiirleriyle, nesirleri ile ve aydın olarak duruşuyla çok özel bir yere sahip olacaktı. Mehmet Akif'in yarını hayal ettiği bir Türkiye anlayışı vardı. Bu Türkiye'yi de ancak Asım'ın nesli gerçekleştirebilirdi" dedi.

        Özçelik, Asım neslini açıklarken, Mehmed Akif'in hayal ettiği Türk gençliğinin modeli olduğuna dikkat çekerek, bu modelde gençlerin temel niteliklerinin vatanseverlik, çalışkan olmak, ahlaki, milli ve insani değerler hakkında bilgili olmak gibi temel vasıflar içerdiğini anlattı.

        (İHA-KÇ)

        01.03.2017 16:51:13 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler