Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP'li Başkan Biçki'den Türk Bayraklı referandum ziyareti

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Demirçeviren

        BALIKESİR (İHA) - CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, referandum ziyaretleri kapsamında kırsal mahalle ziyaretlerini sürdürdü. Bigadiç'in Kargın kırsal mahallesini ziyaret eden Başkan Biçki, ziyaret ettiği yerlere Türk Bayrağı hediye etti.

        16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde ilçe ziyaretleri yapan CHP İl Başkanı Ender Biçki, Bigadiç'i ziyaret etti. Anayasa değişiklik paketinin onaylanacağı referandum ile ilgili çalışmalara devam eden Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı Ender Biçki Bigadiç'e bağlı Kargın Mahallesinde vatandaşlarla buluştu. Biçki ,Kargın Mahallesi Muhtarı Ramazan Balkul ve konuşma yaptığı kahvehane işletmecilerine Türk Bayrağı hediye etti. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ender Biçki burada yaptığı konuşmada anayasa değişikliğinin yangından mal kaçırılır gibi yapılmaması gerektiğini söyledi. Biçki, "Anayasalar toplumsal uzlaşma metnidir. Anayasa değişiklikleri ülkelerde zaman zaman yapılır ama bu anayasa değişikliği yangından mal kaçırır gibi yapılmaz. Bu anayasa değişikliği uzun bir zamanı alır. Bir yıl, iki yıl ülkenin tüm vatandaşları, köylüler tartışır köylüler bilgilenir işçiler bilgilenir memur bilgilenir ve herkes bu anayasa değişikliği ile ilgili bir kafa yorar ve bu anayasa değişikliği 'evet' dersek ne getirecek, 'hayır' dersek ne getirecek karar verir. Herkes bir birine anlatır, tartışılır, en sonunda artık 'Biz bilgilendik. Bu konu hakkında bilgi sahibiyiz kararımızı vereceğiz' deriz. Ama şimdi bakın burada bile bir kararsızlık var. Gittiğimiz her yerde bir kararsızlık var. Vatandaşımız 'Evet' dersek ne olacağını 'Hayır' dersek ne olacağını bilmiyor. 47 gün sonra hayatımızı kaderimizi ülkenin geleceğini etkileyecek bir anayasa değişikliğine bilmeden evet yada hayır diyeceğiz. Bu anayasa değişikliğine varsayalım ki evet dedik bu anayasanın hükümleri ne zaman yürürlüğe girecek biliyor musunuz 2019 yılında yani 2.5 yıl sonra yürürlüğe girecek. 2.5 yıl sonra yürürlüğe girecek anayasa maddelerini neden 2.5 yıl önceden oyluyoruz acelemiz nedir?" dedi.

        Başkan Biçki, "Referandum parti meselesi değil, bu referandum bir ülke meselesi, Referandumda partiye oy vermeyeceğiz. Seçim olduğu zaman yine gidip Ak partiye oy verin. Halk oylamasına gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyun hangi partiden olduğumuz unutun. Bizler şuanda unuttuk. Bizler partimizi bir kenara koyduk. Referandumda oy verirken vatanın geleceğini, memleketim geleceğini düşünerek isterseniz 'evet' deyin saygı duyarım. Ancak elinizi vicdanınıza koyup, Türkiye'nin geleceğini düşünerek oy vermenizi istiyoruz" dedi.

        Cumhuriyet Partisi İl Başkanı Ender Biçkinin Bigadiç ziyareti kapsamında, Cumhuriyet Halk Partisi İl yönetimi, Bigadiç Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hasan Yılmaz ve ilçe yönetimi eşlik etti.

        01.03.2017 16:55:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler