Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milas'ta Fethi Sekin Hatıra Ormanı oluşturuldu

        (Fotoğraflı)

        Demet Leyne

        MUĞLA (İHA) - Milas Kaymakamı Eren Arslan, İzmir Bayraklı Adliyesi girişindeki polis noktası yakınında görev yaptığı esnada şehit düşen polis memuru Fethi Sekin ve 15 Temmuz Şehitlerinin anısına ismi verilen hatıra ormanında fidan dikimine katıldı.

        Milas'ın Karacaağaç Mahallesi'nde, 1 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinlikte Yeniköy Termik Santralı'nın linyit kömür ihtiyacı için kullanılan havzasında ağaçlandırma çalışması yapıldı. Alanda, Milas'taki çeşitli okullarda öğrenim gören yaklaşık bin öğrenci fidanları toprakla buluşturdu. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Milas Kaymakamı Eren Arslan ve ilçe protokolü, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarıyla beraber Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim Ticaret A.Ş çalışanları, öğretmen ve minik öğrencileri fidan dikti.

        Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptığı açıklamada, 5 Ocak'ta İzmir Adliyesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen alçak saldırıda şehit düşen Polis Memuru Fethi Sekin'in isminin hatıra ormanına verildiğini belirtti. Arslan, "Bu etkinliğin bizim açımızdan iki önemi var. Burada oluşturduğumuz ormanı Fethi Sekin şehidimiz adına tesis ettik. Bir diğer sevindirici tarafıysa, 26 hektarlık enerji üretimi çıkarılan linyit madenlerinden geride kalan sahayı ağaçlandırarak alanın eski haline getirilmesini sağlamaktı. Öğrencilerimize, hem milli-manevi değerlerimizi özümsemeleri hem de çevre duyarlılığını geliştirmek için böyle bir organizasyon yaptık." dedi.

        Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ise alanda yaklaşık 14 bin ağacın toprakla buluştuğunu bildirdi. Çelik, "Kömürün alınmasından sonra oluşan hafriyat alanlarını tekrar ağaçlandırıyoruz. Bu alanlara tekrar orman kurmak için yoğun çaba sarf ettik. Burada 26 hektarlık bir alana yaklaşık 13-14 bin civarında fidan dikilecek" diye konuştu.

        Etkinlik daha sonra fidan dikimi ve öğrencilere hediye dağıtımı ile son buldu.

        (MB-Y)

        01.03.2017 17:27:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler