Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖYKAM ilgi görmeye devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Onur Şahan

        İZMİR (İHA) - Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), Türkiye'nin farklı illerinden gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Müze, bir yandan ziyaretçilerini ağırlarken diğer yandan bağış kabul etmeye devam ediyor.

        Ödemiş'in kent dokusunu ve şehrin geçmişini yansıtması nedeniyle son yıllarda dikkatleri üzerine çeken Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), farklı bölgelerden ziyaretçilerin durağı haline geldi.

        Müze sorumlularından Sezgi Yüksel, Ödemiş'e dışarıdan gelen herkesin müzeyi mutlaka gezdiğini belirterek, "Ödemiş'in müzesi haline gelen ÖYKAM, Ege Bölgesinin de yıldızı haline geldi. Çevremizdeki Manisa, Muğla, Çanakkale, Aydın, Denizli, Uşak gibi birçok ege ili ve ilçeleri müzemize ziyaret ediyor. Bugüne kadar ÖYKAM'ı gezmeyen gelmeyen görmeyenleri yaz döneminde de müzemize bekliyoruz" dedi.

        Türk Oyaları

        Öte yandan müzeye yapılan bağışların devam ettiğini belirten Yüksel, "İzmir Karşıyaka'dan Ödemiş'e gelen Emine Behiye Ertür ÖYKAM'ı ziyareti esnasında bağışlanan çok sayıdaki eseri görerek, ikinci ziyaretinde anneannesi Münire Atabek (Midilli Eski Müftüsü'nün Eşi) anısına Midilli'den gelen 110 yıllık ipek saten gelinliği, bohça ve kırlentlerle birlikte ÖYKAM'a bağışladı. İğne oyası konusunda ilçemize gelip araştırmalar yapan, ülkesinde de konuyla ilgili yayınlar çıkarıp, sergiler açan Japon yazar İkumi Nonaka da Türk iğne oyalarıyla ilgili kaleme aldığı 'Türk Oyaları' başlıklı kitabını ÖYKAM Kütüphanesine bağışladı. İkumi'nin Noriko Kuchimura adlı arkadaşı da müzemizi gezerek kök boyalı iğne oyalarını inceledikten sonra efe oyasını ÖYKAM'a bağışladı" dedi.

        (OŞ-Y)

        02.03.2017 09:54:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler