Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bornova'da "Go Turnuvası" heyecanı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Bornova Belediyesi Ege Üniversitesi Go Topluluğu tarafından bu yıl 5.si düzenlenen Go Turnuvası'na ev sahipliği yaptı. 97 oyuncunun katıldığı ve neşeli geçen turnuva Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi'nde gerçekleşti. 2 gün süren turnuvanın sonunda düzenlenen törende ilk üçe girenler ödüllerini alırken birincilik ödülünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi.

        Dünyanın en eski tahta oyunu olarak kabul edilen ve son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşan "Go Oyunu" için Ege Üniversitesi Go topluluğu tarafından düzenlenen turnuva Bornova Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Uzakdoğu kültüründen ve felsefesinden öğeleri içeren bir zeka oyunu olan Go oyunu turnuvası, Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yapıldı. 2 gün süren ve 97 katılımcının yer aldığı turnuva sonunda düzenlenen törende ilk üçe girenler ödüllerini alırken, birincilik kupasını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi. Turnuvada Eren Tugkan birinci olurken, ikinci İlyas Tangüler, üçüncü ise Özgür Hataycan oldu.

        Go Oyununun önemli bir zeka oyunu olduğuna dikkat çeken Başkan Atila, "Böyle bir tunuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Selin Sayek Böke ile buraya geldik. Ve ilk kez bu oyunla tanıştım. Go da olduğu gibi hayatta da strateji önemli. En yakın zamanda bende bu oyunu öğrenmek istiyorum" dedi. Ege Üniversitesi Go Topluluğu üyeleri Başkan Atila'ya kendilerine verdikleri destek için teşekkür plaketi verdi.

        (MY)

        02.03.2017 11:17:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler