Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yurt öğrencileri yangın konusunda bilgilendirildi

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından ilçede bulunan yurtlarda yangın ve yangına karşı alınacak önlemler hakkında öğrencilere bilgi verildi.

        Ahlat Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından yurtlarda kalan öğrencilere yönelik düzenlenen yangın eğitimleri devam ediyor. İtfaiye ekipleri, ilçede bulunan Hafızlık Yatılı Kur'an Kursu öğrencilerine teorik ve uygulamalı olarak yangın tatbikatı yaptırdı. Çocuklara olası bir yangında nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgiler veren ekipler, çeşitli görseller eşliğinde çocuklara eğitim verdi.

        Ahlat Belediyesi Zabıta Amiri Ayvaz Hakverdioğlu, öğrenci yurtlarında verilen yangın ve yangından korunma yolları ile ilgili eğitimlerin olası faciaların önüne geçmede faydalı olacağına inandığını söyledi. Hakverdioğlu, Ahlat Belediyesi Zabıta Amirliği olarak eğitim ve bilgilendirmeye yönelik çabalarının devam edeceğini belirterek, "Ahlat Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından yurtlarda kalan öğrencilere yönelik düzenlenen yangın eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. Düzenlediğimiz programlarla yangınların nedenleri, yangınlara karşı alınacak tedbirler ve yangın yerinde nasıl davranılması gerektiği hakkında yurtta kalan öğrencilere bilgiler aktardık. Öğrencilere yönelik programda yangın, yangına ilk müdahale, yangından korunma yolları, yangın sırasında doğru tahliye gibi konularda uygulamalı ve görselleri de içeren eğitimleri öğrencilere aktardık. Eğitime katılan öğrencilere yangın anında ve sonrasında yapılması gerekenler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca eğitimler görsel materyaller tarafından desteklenerek, katılımcıların yangın konusunda bilgi seviyelerinin artması sağlandı" dedi.

        Eğitimlerin önemli olduğuna değinen Zabıta Amiri Hakverdioğlu, Zabıta Amirliği önderliğinde itfaiye ekiplerince eğitimlere ara vermeden devam edeceklerini ifade ederek, "Bu eğitimlerle vatandaşlarımızın yangınlara karşı doğru müdahale etmek konusunda bilinçlenmeleri hedeflenmektedir. Eğitim programında yangına ilk müdahale, yangından korunma yolları, yangın sırasında doğru tahliye gibi konularda uygulamalı ve görsel materyallerle öğrencilerimize bilgi verdik. Ayrıca itfaiye personelimizde her zaman için göreve hazırdır" dedi.

        Yurt öğrencileri ise, düzenlenen eğitim dolayısıyla Ahlat Belediyesine teşekkür etti. Katılımcılar, eğitimin olası yangın durumlarında yapılacaklar konusunda oldukça faydalı olduğunu aktardılar.

        (SAD-MSA-Y)

        02.03.2017 13:38:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler