Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kemer Devlet Hastanesi'nde implant uygulaması başladı

        (Fotoğraflı)

        Hanım Türk

        ANTALYA (İHA) - Kemer Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde dental implant (diş ekme) uygulamasına başlandı.

        Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi, hastanede 10 Şubat'tan bu yana implant uygulaması yaptıklarını söyledi. Bir ilçe hastanesi olmalarına rağmen implant uygulamasını yerli ve yabancı tüm hastalara uygulayabilecek donanıma sahip olduklarını belirten Çiftçi, Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü'nde diş hekimi Mehmet Sıtkı Tuncay'ın ilk implant uygulamasını gerçekleştirdiğini ifade ederek "Hastalarımızın il merkezine veya özel diş polikliniklerine gitmesine gerek kalmadan daha uygun fiyata ve steril bir ortamda tedavileri yapılacaktır. Hastalarımızın implant uygulamasından faydalanabilmeleri için Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) olan ALO 182 çağrı merkezi veya www.mhrs.gov.tr adreslerinden ilgili hekimden randevu alarak muayene olmaları gerekmektedir" dedi.

        'İmplant' uygulaması hakkında bilgi veren Diş Hekimi Mehmet Sıtkı Tuncay, implantın çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökü olduğunu kaydetti. İmplantın çene kemiğini yaklaşık iki- üç ay içinde tamamen tuttuğunu ifade eden Tuncay, "Bu aşamalardan sonra implant gerçek bir diş kökünün yerini almakta ve üzerine konacak protezi taşıyacak duruma gelmektedir. İlk etapta 4 hastaya 15 diş implantı yaptık, hastaların protez dişlerini ise 3 ay içerisinde takacağız. Kısa sürede çok iyi hasta potansiyeline ulaştık. Çok fazla talep var" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        02.03.2017 14:41:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler