Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adilcevaz cevizi tescillendi

        (Fotoğraflı)

        Özcan Beşkardeş

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yetiştirilen ve dünyaca ünlü kaliteye sahip olan Adilcevaz cevizi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescillendi.

        Ankara'da düzenlenen toplantıda, ceviz üretiminde önemli bir yere sahip olan Adilcevaz cevizi, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğünce oluşturulan komisyon kurulunda alınan kararla Adilcevaz13 ve Kazankaya isimleriyle tescillendi. İlçede yaklaşık 5 yıldır sürdürülen çalışmalar kapsamında iki isimle tescillenen Adilcevaz cevizi, bundan böyle sertifikalı olarak ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayacak.

        Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz cevizi için önemli bir adım atıldığını ifade ederek, "Yıllardır Adilcevaz cevizinin sertifika alması için çok uğraştık. Adilcevaz cevizinin tadı, yağı, aroması ve ceviz kabuğunun ince olması, bu yöreye has bir özelliktir. Bizlerde bu ceviz ağaçlarından örneklerle bakanlığa başvurduk. Uzun uğraşlar sonucunda cevizimizi Adilcevaz13'ün yanı sıra ilçemizde ceviz yetiştiriciliğinin gelişmesine önemli katkıları olan ve bu konuda büyük çaba gösteren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya'nın soyadını verdik. İnşallah bundan böyle Adilcevaz cevizi ilçemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Cevizimizin tescilinde katkısı bulunan başta AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz'e, Bitlis Valisi Ahmet Çınar'a, Kaymakamımız Arif Karaman'a, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya'ya, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğüne, Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, ADEV Vakfımıza, Aydınlar Belde Belediyesi eski başkanı Bahattin Alageyik'e, ceviz üreticisi Mehmet Akkoyun'a ve emeği geçen tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

        Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ise, Adilcevaz cevizinin tescillenmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

        (MSA-Y)

        02.03.2017 15:33:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler