Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden 'deprem tahmin cihazları' açıklaması

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığından, günlük bir gazetede 'belediyeler bünyesindeki deprem izleme istasyonlarının görevini yerine getirmediği ve bunların arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesine ait istasyonların da bulunduğu' iddia edilen haber hakkında açıklama yapıldı.

        Belediyeden yapılan açıklamada, "Günlük bir gazetede 26.02.2017 tarihinde yayınlanan bir haberde, belediyelerin, dünyanın en etkili deprem tahmin cihazının yedek parçalarını dahi koruyamayadığını, Türkiye'nin birçok bölgesinde yer alan deprem izleme istasyonlarının faaliyet dışı kaldığı, yerel belediyeler ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından oluşturulan çok önemli ve faydalı 'Deprem Tahmini Projesi' kapsamında, Marmara Bölgesinde kurulan 16 adet istasyonun çeşitli neden ve mazeretler yüzünden tam kapasite çalışmadığı ve veri akışı sağlanamadığı iddia edilmiş, iddia edilen 16 istasyon arasında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesine ait istasyonlar da sıralanmıştır.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 'Deprem Öncü İşaretlerini İzleme ve Tahmin Projesi' kapsamında 2015 yılının Mayıs ayında, Barbaros Mahallesi ve Namık Kemal Üniversitesi yerleşkesinde konuşlandırdığı iki adet istasyonu bulunmaktadır. Söz konusu gazetede yayınlanmış olan tamamen gerçek dışı iddianın aksine istasyonlarımız 24 saat aralıksız kayıt yapmakta ve sismogram denilen grafikler halinde sürekli bir veri akışı sağlamaktadır" denildi.

        Verilerin İTÜ tarafından da takip edildiği kaydedilen açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

        "İstasyonlarımızda bulunan İTÜ'ye ait problar sayesinde veriler İTÜ tarafından da izlenmektedir. Yine aynı gazetede bahsedilen, Marmaraereğlisi Belediyesine ait Marmaraereğlisi ve Yeniçiftlik istasyonları da aynı şekilde faaliyetlerine aralıksız olarak devam etmektedir. Böylesine hassas bir konuda vatandaşlarımızda kafa karışıklığı oluşturabilecek bu yanlış ve haksız beyanın düzeltileceğine inanıyor, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanlığında çalışan uzman personelin halkımıza hizmet bakımından asla taviz vermeyeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz."

        (YG-MK-Y)

        02.03.2017 15:51:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler