Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akyürek, muhtarlarla buluştu

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldiği programda, "Büyük Türkiye hedefini hiçbir zaman kaybetmememiz gerekiyor. O büyük hedefin bir parçası olalım. 16 Nisan'da Türkiye'nin tökezlemesini isteyenleri sevindirmeyeceğiz. Türkiye'nin parçalanmasını isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Konya bu noktada en büyük desteği vermeli" dedi.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram ve Karatay'ın ardından Selçuklu ilçesindeki muhtarlarla da bir araya gelerek ilçe yatırımlarını değerlendirdi. Japon Parkı'nda gerçekleşen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya muhtarlarının olgun bir tavırla yönetime destek olduğunu ve daha fazla yatırım gelmesi için katkı yaptığını söyledi. Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya'nın 752 yerleşim yerinin tüm sorumluluğunun ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini hatırlatan Başkan Akyürek, kaynakların önemli bir bölümünü 28 ilçe merkezi, mahalleye dönüşen köy ve beldelerde özellikle altyapı yatırımlarına aktardıklarını dile getirdi. Selçuklu ilçesinin Türkiye'nin yıldızı parlayan bir bölgesi olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür eden Başkan Akyürek, ilçenin ve Konya'nın daha da güçlenmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

        Türkiye'de istikrarın devam etmesi, oynanan oyunların bitmesi için birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Dünya çapında bir saldırı altındayız. Onlar Türkiye'nin yolundan alıkonacağını sanıyor. Allah'ın izniyle Büyük Türkiye hedefi engellenemez. O çınarın kökleri çok sağlam. Ne yaparlarsa yapsınlar hedefe ulaşacağız. Büyük Türkiye hedefini, ülkemizin lider ülke olması hedefini hiçbir zaman kaybetmememiz gerekiyor. O büyük hedefin bir parçası olalım. Bu noktada muhtarlarımıza da önemli sorumluluk düşüyor" dedi.

        "En büyük desteği Konya sağlamalı"

        Konya'nın defalarca imtihandan geçtiğini ve bundan her zaman alnının akıyla çıktığını vurgulayan Başkan Akyürek, "16 Nisan'da da aynı şekilde olacağını biliyoruz. Türkiye'nin tökezlemesini isteyenleri sevindirmeyeceğiz. Türkiye'nin parçalanmasını isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Konya bu noktada en büyük desteği vermeli. İstikrarın devamını sağlamalıyız" diye konuştu.

        Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu ilçesini muhtarlarla birlikte Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri yapmak için gayret ettiklerini vurgulayarak, yapılan yatırımlar nedeniyle Başkan Akyürek'e teşekkür etti. Muhtarlar derneği binasının kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Altay, memleketin geleceği adına yapılacak referandum sürecinde de muhtarlarla birlikte hareket edeceklerini söyledi.

        Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu da hainlere fırsat vermemek için bütün muhtarların referandum sürecinde çok çalışması gerektiğini dile getirerek, "Konya'da en fazla oyu alarak onlara fırsat vermeyelim" ifadelerini kullandı.

        "MUBİS ve KOBİM anlatıldı"

        Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİS) ile Koordinasyon Bilgi Merkezi Yatırım İzleme Ekranının (KOBİM) da anlatıldığı toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Selim Büyükkarakurt, Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi yöneticileri ile muhtarlar katıldı. Toplantının sonunda tüm muhtarlar mahalleleri ile ilgili taleplerini ilgili daire başkanlarına bizzat ilettiler.

        (US-AH-Y)

        02.03.2017 15:52:25 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler