Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sorgun'da mangala turnuvası düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Rukiye Yılmaz

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Feyzullah Bektaş İmam Hatip Ortaokulunda Mangala turnuvası düzenlendi.

        Okulun konferans salonunda düzenlenen turnuvaya 20 öğrenci katıldı. Yapılan turnuva sonucu Enes Şahbaz birinci, Muhammed Ali Çelik ikinci oldu. Turnuva sonunda törene katılan Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, birinci olan Enes Şahbaz'a altın madalya, ikinci olan Muhammed Ali Çelik'e ise gümüş madalya hediye etti.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekinci, oyunun öğretilmesi ve turnuvanın düzenlenmesinde görev alan öğretmenlere teşekkür ederek,"Mangala oyunu geçmişin derinliklerinden gelen yüzyıllardır oynanan Orta Asya Türk toplulukları zeka ve strateji oyunudur. Mangala, sokaklardan Türk Saraylarına kadar geniş bir oyuncu kitlesine sahiptir. Mangala oyunu iki kişi ile oynanır. Oyun tahtası üzerinde karşılıklı 6'şar adet olmak üzere 12 küçük kuyu ve her oyuncunun taşlarını toplayacağı birer büyük hazine bulunmaktadır. Mangala oyunu 48 taş ile oynanır" dedi.

        (RY-BMG-UY)

        02.03.2017 16:11:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler