Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'de Yeşilay Haftası etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'de Yeşilay Haftası nedeniyle 'Sağlık Yürüyüşü' düzenlendi. Her kesimden destek gören yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

        Belediye Başkanlığı hizmet binası önünden başlayan yürüyüşte katılımcılar ellerinde taşıdıkları dövizlerle sigaraya, sağlıklı yaşama ve yürüyüşe dikkat çekerken, etkinlik boyunca "Bağımlı olma, bağımsız ol", "Duman olmaz efsane ol", "Yeşili sev, doğayı koru" sloganları atan katılımcılara yürüyüşün sonunda kurumlar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

        Alanda kurulan stantta karbon monoksit ölçümü yaptıran vatandaşlardan değerleri yüksek çıkanlar sigara bıraktırma polikliniklerine davet edilirken, özellikle sigaraya dikkat çeken kostümlü vatandaşlar ilgi odağı oldu.

        Yeşilay, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Yeşilay Gümüşhane Üniversitesi'nin destek verdiği yürüyüşün sonunda basın açıklaması yapan Yeşilay Gümüşhane Şube Başkanı Selman Eroğlu, Gümüşhane'de ikincisini gerçekleştirdikleri etkinliklerin devam etmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

        Yeşilay'ın 97 yıldır bağımlılıkla mücadele ettiğini, toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştığını kaydeden Eroğlu, "Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaç, zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımıyla ilgili veriler ne yazık ki üzüntü vericidir. Bize göre bağımlılık bir çeşit köleliktir. Bizim amacımız bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil, oluşmadan önce toplumu önleyici, bilgilendirici çalışmalar yapmaktır" dedi.

        Etkinliğin sonunda alanda çalan müzik eşliğinde öğrenciler horon oynadı.

        (RE-ÖS-Y)

        02.03.2017 17:01:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler