Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkanı Şahiner'den Adaletsiz Dağıtıma Tepki

        - "300 Kişiden 11'nin Verilmesini İçime Sindiremiyorum"

        - "İlçe Halkını Gasp Edilen Hakkını Aramaya Davet Ediyorum"

        (fotoğraflı)

        Serkan Şansever

        ÇORUM (İHA) - Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, toplum yararına program kapsamında Osmancık'a 99, İskilip'e 98, Alaca'ya 98 kişi verilirken, Çorum'un en büyük ilçesi Sungurlu'ya 11 kişinin verilmesine tepki gösterdi.

        Her yıl olduğu gibi bu yılda geleneğin değişmediği söyleyen Başkan Şahiner, " Açıklanan listeye göre Osmancık'a 99, İskilip'e 98, Alaca'ya 98, Bayat'a 61, Boğazkale'ye 36, Ortaköy'e 40, Dodurga'ya 27, Kargı'ya 40, Laçin'e 5, Mecitözü'ne 5, Oğuzlar'a 5 ve Uğurludağ'a 27 kontenjan verildi. Sungurlu Belediyesi daha önce olduğu gibi bu yılda cezalandırıldı." dedi.

        Bu yıl diğer yıllara nazaran hakkaniyetli bir şekilde dağılımın yapılmasını istediklerini dile getiren Başkan Şahiner, "Maalesef Çorum'un en büyük ilçesi olmamıza rağmen yine gelenek değişmedi ve İlçemiz Belediyesi'ne 11 kişi verildi" şeklinde konuştu.

        "içime sindiremiyorum"

        Nüfusu 5 bin kişinin altında olan ilçelere 50'nin üzerinde kontenjan verilirken Çorum'un en büyük ilçesine sadece 11 kişi kontenjan veren zihniyeti içime sindiremiyorum diyen Başkan Şahiner, "Bu adaletsizliği bize yaşatanları kınıyor, bu haksızlığa sessiz kalanları da ilçemiz adına üzüntülerimi bildirmek istiyorum. Hak aramak, adalet aramak bizlerin en doğal hakkıdır. Başka bir Sungurlu yok. Hiç kimse sitemime siyasi bakmasın. Gün herkesin Sungurlu sevdasını gösterme günüdür. Her alanda bir bütün olmayı çok iyi bilen kıymetli hemşehrilerimin bu adaletsizliğe de sessiz kalmayacağına inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızı gasp edilen haklarını aramaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

        (SŞ-BÖ)

        02.03.2017 18:52:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler