Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çermik'te 'Çocuk İhmali ve Cinsel İstismarı' konulu eğitim

        (Fotoğraflı)

        Hacı Güneş

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve hayata geçirilen "Bedenine ve Ruhuna Kulak Ver" projesi çerçevesinde öğretmen, öğrenci ve velilere "Çocuk İhmali ve Cinsel İstismarı" konulu eğitimi verilmeye başlandı.

        Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Bedenine ve Ruhuna Kulak Ver" projesi çerçevesinde ilçe genelindeki öğrenci, öğretmen ve velilere rehber öğretmenler tarafından eğitim seminerleri verilmeye başlandığını belirterek, "Anne ve babaların çocuklarına karşı gösterdikleri tutum ve davranışlar, çocuğun yetiştiği ortam, çevresindeki diğer yetişkinlerin davranışları, çocuğun sağlıklı bir kişilik geliştirmesi açısından önemlidir" dedi.

        Kaymakam Olçaş, çocuğun sağlığı, fiziksel, psikolojik veya sosyal gelişimi için gerekli ihtiyaçların karşılanmamasının çocuk ihmali olarak tanımlandığını vurgulayarak, "İhmal çocuğun bakım ve beslenme gereksinimlerinin yeterince karşılanmaması, gerekli tıbbi müdahalelerin yapılmaması, anne ve baba olarak çocuğa karşı danışmanlık görevinin yeterince yerine getirilmemesi, çocuğun tek başına bırakılmasıdır. Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikolojik gelişimini olumsuz etkileyen, bilerek ya da bilmeyerek yapılan hareket ve davranışlara çocuk istismarı deniliyor. Anne ve baba ya da çocuğa bakmakla yükümlü olan birisinin çocuğa zarar vermesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Fiziksel zarar verme, çocuğun kötü beslenmesine yol açma, cinsel istismar, çıkar için kullanma, bundan ötede çocuğun normal fiziksel ve zihinsel gelişimini kısıtlayıcı her türlü faaliyette bulunmayı içermektedir" diye konuştu.

        (HG-MP-Y)

        03.03.2017 10:09:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler