Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Araban'da öğrencilere kaygısı ve baş etme yolları anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Ayten Işık

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'in Araban ilçesinde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Yükseköğretime Geçiş (YGS) sınavlarına hazırlanan öğrencilere sınav kaygısı ile baş etme yöntemleri anlatıldı.

        Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Deniz Öztahtacı ve Psikolog Seda Karpuz ile Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli Sosyolog Pınar Arslan tarafından sınav kaygısı ve baş etme yolları konusunda öğrencilere seminer verildi. Araban Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kongre ve Konferans salonunda düzenlenen seminerde öğrencilere Araban'daki öğrencilere sınav öncesi ve sonrası kaygılarını azaltmak, sınav kaygısı ile başa çıkmak, sınav kaygısının belirtileri gibi konular anlatıldı. Seminere, Araban Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Abdulkadir Özpınar, Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Tilki, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behced ve ilçede eğitim gören yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Seminerin açılış konuşmalarında Araban Kaymakamı Üsame Soysal, öğrencileri ile tecrübelerini paylaşarak, nasihatlerde bulundu.

        Kaymakam Soysal, "YGS sınavına hazırlanırken aileniz ile ilişkilerinizi koparmayın, aileniz ile sürekli diyalog içerisinde olun. YGS sınavı için günde bir saat ve üzerindeki çalışmalarınızda kendinizi sıkmayın. Araban Kaymakamlığı ve Araban Belediyesi olarak her zaman siz öğrencilerimizin yanındayız. YGS sınavları için yaptığınız çalışmalar sırasında ihtiyacınız olduğunda Araban Kaymakamlığı ve Araban Belediyesi olarak sürekli yanınızda olacağımızı unutmayın. Karşılaşacağınız her sorun için sizlerin yanınızda olacağız. Sizler ülkenin geleceğisiniz, YGS sınavında siz öğrencilerimizden yüksek puanlar alarak hayalinizdeki dört yıllık üniversiteleri kazanacağınızdan şüphem yoktur. Sınav sonunda yine burada bir araya gelerek sınavda başarı sağlayan öğrencilerimizi Araban Kaymakamlığı ve Araban Belediyesi olarak değişik ödüllerle ödüllendireceğiz"dedi.

        Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ise öğrencilere hitaben, "Önümüzdeki YGS sınavı sonunda yine burada bir araya gelerek sınavda başarı sağlayacak olan öğrencilerimizi Araban Belediyesi olarak değişik ödüllerle ödüllendireceğiz, sizler geleceğimizin teminatlarısınız. Araban Belediye Başkanı olarak şahsım sizlerden üstün başarılar bekliyorum. Sınavda risk alınır ama, risk üstüne risk alınmaz" çağrısında bulundu.

        (SD-Y)

        03.03.2017 10:12:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler