Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lise öğrencilerine ücretsiz fotoğraf eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Müjgan Özbek

        BALIKESİR (İHA) - Edremit ilçesindeki fotoğraf sanatçısı Haşmet Demirbil, ilçedeki Remzi Molvalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ücretsiz olarak hızlandırılmış fotoğraf eğitimleri veriyor.

        Ülkenin çeşitli yerlerinde açtığı fotoğraf sergileriyle Balıkesir'in adını duyuran fotoğraf sanatçısı ve eğitmeni Haşmet Demirbil, yaşadığı Edremit ilçesinde fotoğraf eğitimlerine bireysel olarak devam ediyor. Hareketli iş temposunu yavaşlatan sanatçı, Edremit Remzi Molvalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin isteğini geri çevirmeyerek, okulda ücretsiz eğitim vermeye başladı. Bireysel olarak haftanın belirli günlerinde onlarca öğrenciye yönelik, okul binasında gerçekleştirdiği hızlandırılmış fotoğrafçılık eğitimini sürdüren Demirbil, eğitim sonunda öğrencilerin çektiği fotoğraflarla bir sergi açmayı planlıyor.

        Fotoğrafçılık sanatının en önemli unsuru olan, bakmak ile görmek arasındaki farkı öğrenerek eğitimlerine başlayan öğrenciler, slayt gösterimler ve pratik yaparak aldıkları eğitimlerin başarılı olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan fotoğraf sanatçısı Haşmet Demirbil, "yıllardan beri olan fotoğraf tutkumun, çok ciddi olan hastalığıma iyi geldiğini anladım. Bununla birlikte, ortalama 1 yıldır hiçbir eğitim faaliyeti içine girmiyordum. Fakat, bu okuldaki değişik sınıflardan 35 öğrenci ısrarla eğitim vermemi istedi ve ortalama 12 saati aşmamak kaydıyla kabul ettim. Hızlandırılmış eğitim ile fotoğrafçılığın temel unsurlarını onlara anlatıyorum. Dernekler olarak bu eğitimleri 45 saat, Halk Eğitimi Merkezleri olarak ta 96 saat veriyorduk. Buradaki hızlandırılmış eğitimde, öğrencilerimize tüm bilgileri konsantre olarak sunuyorum. Marmara Üniversitesi'nin eğitimlerini örnek aldım ve Prof. Özer Kamburoğlu'nun eğitim kitabını teslim ettim. Bana göre hepsi de eğitimlerini tamamladı ve artık bakmak ile görmek arasındaki farkı öğrendiler. Fotoğraf sanatının ne kadar ciddi bir sanat olduğunu öğrendiler. Eğitimimizin finalinde ise, haftaya, dünyada 5'nci, Türkiye'nin de tek müzesi olan Balıkesir'deki fotoğraf müzesine gideceğiz. Özellikle de Aziz Nesin'in yaşadığı taş binada, fotoğraf nedir? Türkiye'de fotoğrafa hizmet eden büyüklerimiz kimlerdir? Bunlara bakacağız. Fotoğrafla ilgili 500'e yakın kitabı inceleyeceğiz. Bununla birlikte eğitimlerimiz tamamlanacaktır. Bununla birlikte bizler de, Edremit'te 21 Mart Dünya Çevre ve Ormancılık Günü'nde, öğrencilerimizin kendi eserlerinden oluşan, çevre konulu bir fotoğraf sergisi açacağız. Sergimiz, Edremit Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'nde açılacaktır" dedi.

        (MÖB-EME)

        03.03.2017 11:31:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler